Skip to main content

Εκρηκτικό πάθος στο Tango Acropolis Festival

Με ένα εορταστικό διήμερο εκδηλώσεων στο Καλλιμάρμαρο και την Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων, στις 9 και 10 Ιουλίου αντίστοιχα, ο ετήσιος πλέον αθηναϊκός θεσμός Tango Acropolis Festival γιορτάζει τα 200 χρόνια της ανεξαρτησίας της Αργεντινής, με μια ιδέα αφιερωμένη στην ανθρώπινη ενότητα, μέσω της αγκαλιάς του πιο παθιασμένου χορού, του tango.

«Το tango συναντά την αιωνιότητα»

Το Σάββατο 9 Ιουλίου, στις 9 το βράδυ, με ελεύθερη είσοδο, στο προαύλιο του Καλλιμάρμαρου (Παναθηναϊκού Σταδίου), θα πραγματοποιηθεί η 2η Συνάντηση Tango για την Ανθρωπότητα. Δύο χώρες, η Ελλάδα και η Αργεντινή, ενώνουν δύο πολιτιστικές κληρονομιές -όπως τις όρισε η Unesco: το tango και την Ακρόπολη.

Η είσοδος του διαχρονικού πολιτιστικού  συμβόλου της Αθήνας,  που, από τα αρχαία χρόνια, φιλοξενεί την ευγενή άμιλλα του νου και του σώματος, ο προαύλιος χώρος του Καλλιμάρμαρου, θα μεταμορφωθεί σε μια τεράστια πίστα χορού για όλους τους λάτρεις του tango, ερασιτέχνες και επαγγελματίες, χορευτές ή απλά θεατές. Θα είναι ένας εορτασμός και μια πολιτιστική γέφυρα των δύο χωρών, με συστατικά στοιχεία τον χορό, τη μουσική και τους ανθρώπους.

Η βραδιά θα πλαισιωθεί από τη μουσική της πενταμελούς ορχήστρας Evocation, που θα παρασύρει το κοινό σε ένα ταξίδι αισθήσεων, από τα μυστηριακά σκοτεινά tango του Piazzolla, μέχρι τα χαριτωμένα vals και τις σπιρτόζικες milongas της «χρυσής εποχής».

«Τango en eros»

Την Κυριακή 10 Ιουλίου, στην κεντρική ανοιχτή σκηνή της Τεχνόπολης του Δήμου Αθηναίων, στις 9 το βράδυ, θα παρουσιαστεί η μουσικοχορευτική παράσταση «Τango en eros» με διεθνή αστέρια του τάνγκο. Σε σκηνοθετική επιμέλεια του Luis Alberto Mestre, η νέα υψηλής αισθητικής χορευτική παράσταση είναι αφιερωμένη στον έρωτα και πλημμυρισμένη από τον αισθησιασμό, το πάθος και τη σαγήνη του tango. Μια μαγική καλοκαιρινή βραδιά, με πρωταγωνιστές δέκα διάσημα ζευγάρια Αργεντίνων και Ελλήνων  χορευτών που έχουν διαπρέψει σε διεθνείς διαγωνισμούς και παραστάσεις. Μαζί τους, στη σκηνή, θα είναι η ορχήστρα Tangarto και η φημισμένη τραγουδίστρια Martha Moreleon.

Εντυπωσιακές χορογραφίες, κινήσεις κοφτές και φλογερά βήματα, με συνοδεία τις αργεντίνικες μελωδίες και μια υπέροχη φωνή που «αφηγείται» με πάθος μικρές και έντονες ερωτικές ιστορίες. Ένα μοναδικό θέαμα για τους λάτρεις του χορού και της αργεντίνικης μουσικής, γεννημένο από τη φωτιά του πάθους και την έκρηξη του έρωτα.

Πληροφορίες

Παναθηναϊκό Στάδιο: λεωφ. Βασ. Κωνσταντίνου – Αθήνα, τηλ.: 210 7522984.

Τεχνόπολη δήμου Αθηναίων: Πειραιώς 100 – Γκάζι, τηλ.: 210 3475518 και 210 3461589. Τιμές εισιτηρίων για την παράσταση «Τango en eros»: γενική είσοδος: 10 ευρώ (καθήμενων), 5 ευρώ (χωρίς θέση). Προπώληση εισιτηρίων: καταστήματα: Public, Παπασωτηρίου, Ιανός, Seven Spots, Media Markt, τηλεφωνικά: 11876, ηλεκτρονικά: viva.gr.

naftemporiki.gr