Skip to main content

Πωλήθηκε η επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Πωλήθηκε, τελικά, σήμερα το απόγευμα στο Λονδίνο, στη δημοπρασία του οίκου Christie’s, η επιτύμβια στήλη του 4ου αιώνα π.Χ., στην τιμή των 128.020 ευρώ.

Αξιοσημείωτο είναι ότι η τιμή εκκίνησής της ήταν τα 40.000 ευρώ.  Η «Δωριά Ποσειδωνίου», όπως είναι γνωστή η στήλη, έχει αφαιρεθεί από αρχαίο νεκροταφείο της Χαλκίδας. Ο οίκος δημοπρασιών υποστηρίζει ότι η δημοπρασία έγινε με κάθε νομιμότητα και σύμφωνα με τον βρετανικό νόμο καθώς το αντικείμενο ανήκε σε ιδιωτική γαλλική συλλογή.

Οι ελληνικές αρχές επισημαίνουν ότι υπάρχουν αποδείξεις πως η στήλη έχει καταγραφεί σε ελληνικό έδαφος μετά την απελευθέρωση της Ελλάδος και συνεπώς, όπως τονίζουν, η εξαγωγή της ήταν παράνομη.

Θυμίζουμε πως, λίγες ώρες νωρίτερα, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε προβεί σε ενέργειες με τις οποίες ζητούσε την απόσυρση της επιτύμβιας στήλης.

naftemporiki.gr

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.