Skip to main content

Ο «Συγγραφέας σου πέθανε» στις τελευταίες του παραστάσεις

Τρεις σπουδαίοι χαρακτήρες της παγκόσμιας δραματουργίας αναζητούν μάταια τον δημιουργό τους, στο έργο που έγραψε και σκηνοθετεί η Άσπα Καλλιάνη, με τίτλο «Ο συγγραφέας σου πέθανε», το οποίο ολοκληρώνει τις παραστάσεις του στο θέατρο Αλκμήνη, τη Μεγάλη Δευτέρα 10 και τη Μεγάλη Τρίτη 11 Απριλίου.

Ο Γκοντό από το «Περιμένοντας τον Γκοντό» του Σάμιουελ Μπέκετ, η Μπλανς από το «Λεωφορείον ο πόθος» του Τένεσι Ουίλιαμς και ο Φιρς από τον «Βυσσινόκηπο» του Αντόν Τσέχοφ συναντώνται στο ίδιο πρωτότυπο έργο, για να μας φέρουν αντιμέτωπους με την αλήθεια μιας εγκατάλειψης. Μιας εγκατάλειψης, ικανής να πυροδοτήσει την απόλυτη παραίτηση ή την αρχή ενός έργου, που, αυτήν τη φορά, θα πρέπει να το γράψουμε λέξη προς λέξη μόνοι μας. Με όσα λάθη αντέχουμε. 

Μια αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις

Στην παράσταση, όλοι αυτοί οι μετέωροι χαρακτήρες, ήρωες από θεατρικά έργα που τους έχει εγκαταλείψει ο συγγραφέας τους, είναι κλεισμένοι σε έναν χώρο και περιμένουν στωικά για μια διόρθωση, για μια νέα οδηγία που θα τους βάλει ξανά μέσα στην κοινωνία του έργου. Πιστοί στον ρόλο που κάποτε τους δόθηκε, προβάρουν κάθε μέρα τα λόγια και τις κινήσεις τους. Μόνη τους προίκα η πίστη, το πείσμα και όποια κοστούμια είχαν μαζί τους τη στιγμή της εγκατάλειψης. Από τους παλιούς, έχουν αντέξει μόνο δύο. Είναι η Μπλανς και ο Φιρς, που, κάθε μέρα, φτιάχνουν με κέφι τη βαλίτσα τους και αρνούνται να δεχτούν ότι ο συγγραφέας τους πέθανε.

Σήμερα, ο διοικητής του τόπου, ο Γκοντό, θα φέρει τους δύο πιο επίμονους για ζωή ήρωες αντιμέτωπους με τη θανατηφόρα τους αλήθεια. Ναι, όσο ο συγγραφέας σου παραμένει ζωντανός, όσο υπάρχει μια κλήρωση που περιμένεις, ίσως αντέχεις να ξανασηκωθείς από το κρεβάτι. Ο συγγραφέας σου πέθανε. Μια αλήθεια που δεν θα έπρεπε να ξέρεις.

Ταυτότητα παράστασης

Κείμενο – σκηνοθεσία: Άσπα Καλλιάνη, σκηνικά – κοστούμια: Γιώργος Γεωργίου, πρωτότυπη μουσική: Γιώργος Μελισσινός, ηχητικός σχεδιασμός: Κωστής Κόντος, βοηθός σκηνοθέτη: Ίρις Κανδρή, διεύθυνση παραγωγής: Γιάννης Βούρος, φωτογραφίες: Αγγελική Κοκκοβέ, graphic designer: Νάνσυ Σταθοπούλου, παραγωγή: Dreams in Action. Παίζουν: Γιάννης Βούρος (Γκοντό), Σταύρος Ζαλμάς (Φιρς), Ζέτα Δούκα (Μπλανς).

Πληροφορίες

Θέατρο Άλκμήνη: Αλκμήνης 8 – 12, Γκάζι (στάση Μετρό: Κεραμεικός), τηλ.: 210 3428650. Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Δευτέρα: 18.30 και Τρίτη: 21.30. Διάρκεια παράστασης: 110 λεπτά. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 15 ευρώ, μειωμένο: 12 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: ταμείο θεάτρου, ηλεκτρονικά: viva.gr: προσφορά προπώλησης: 12 ευρώ.

naftemporiki.gr