Skip to main content

Καλλιτέχνες ενώνουν τις δυνάμεις τους κατά της ένοπλης βίας στις ΗΠΑ

Η οργάνωση ξεκινά μια σειρά από ζωντανές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας συναυλίας των Bush και ειδικών προσκεκλημένων τους στο Irving Plaza της Νέας Υόρκης, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Οι Νάιλ Ρότζερς, Πίτερ Γκάμπριελ, Μπίλι Άιλις, Ρούφους Γουέινραϊτ εντάχθηκαν στον συνασπισμό καλλιτεχνών της μουσικής και της υποκριτικής «Artist for Action to Prevent Gun Violence» (Καλλιτέχνης υπέρ της Δράσης για την Πρόληψη της Ένοπλης Βίας) που έχει στόχο να εμπνεύσει τους ανθρώπους να προσφέρουν εθελοντικά, να κάνουν δωρεές και να ψηφίσουν ώστε να τερματιστεί η επιδημία της βίας με όπλα, η οποία μαστίζει τις ΗΠΑ.

Η οργάνωση ξεκινά μια σειρά από ζωντανές εκδηλώσεις, συμπεριλαμβανομένης και μιας συναυλίας των Bush και ειδικών προσκεκλημένων τους στο Irving Plaza της Νέας Υόρκης, στις 22 Σεπτεμβρίου.

Με επικεφαλής τον μουσικό Μαρκ Μπάρντεν, ο γιος του οποίου ήταν ένα από τα 26 θύματα που δολοφονήθηκαν σε ένοπλο επεισόδιο στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ το 2012, στην οργάνωση συμμετέχουν τα γκρουπ Pixies, Halestorm, Little Big Town και πολλά άλλα.

Στις 14 Δεκεμβρίου του 2012, 19χρονος ένοπλος εισέβαλε στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, στο Νιουτάουν της πολιτείας Κονέκτικατ των ΗΠΑ, σκότωσε 20 μαθητές και έξι μέλη του διδακτικού προσωπικού και στη συνέχεια αυτοκτόνησε.

«Μετά τη δολοφονία του γιου μου Ντάνιελ στο δημοτικό σχολείο Σάντι Χουκ, έβαλα την καριέρα μου ως επαγγελματίας κιθαρίστας σε αναμονή για να αφοσιωθώ στην πρόληψη της ένοπλης βίας» είπε ο Μπάρντεν, σύμφωνα με το Variety. «Παρακαλώ ελάτε μαζί μου και με εκατοντάδες άλλους καλλιτέχνες, μουσικούς, ηθοποιούς, αθλητές για να τερματίσουμε επιτέλους αυτήν την παράλογη βία» τόνισε.

«Αυτό πρέπει να σταματήσει» είπε ο Πίτερ Γκάμπριελ. «Τόσοι πολλοί μάταιοι θάνατοι. Τόσα βάσανα. Χρειάζεται απλώς λίγη κοινή λογική» ανέφερε.

Η συναυλία θα είναι η πρώτη από μια σειρά εκδηλώσεων στη Νέα Υόρκη. Μουσική εκδήλωση προγραμματίζεται τον Δεκέμβριο με αφορμή την κυκλοφορία της ταινίας «A Father’s Promise», που οδήγησε στη δημιουργία του συνασπισμού «Artist for Action to Prevent Gun Violence».