Skip to main content

Πυρά Τραμπ κατά της Ακαδημίας Κινηματογράφου για το Όσκαρ στα «Παράσιτα»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ο Ντόναλντ Τραμπ επέκρινε έντονα την απονομή από την αμερικανική ακαδημία κινηματογράφου του Όσκαρ καλύτερης ταινίας για το 2020 στο νοτιοκορεάτικο φιλμ «Παράσιτα».

Κατά τη διάρκεια προεκλογικής συγκέντρωσης στο Κολοράντο, ο Τραμπ διερωτήθηκε, απευθυνόμενος στο ακροατήριό του, «πόσο άσχημα ήταν τα βραβεία της ακαδημίας κινηματογράφου φέτος; Τα είδατε;».

«Νίκησε μια ταινία από τη Νότια Κορέα! Τι στο διάβολο ήταν αυτό; Αρκετά προβλήματα έχουμε με τη Νότια Κορέα στο εμπόριο. Κι από πάνω, της δίνουν το βραβείο της καλύτερης ταινίας της χρονιάς;» συνέχισε ο Αμερικανός πρόεδρος, εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά του.

Υβρίδιο θρίλερ, οικογενειακής κωμωδίας και σάτιρας για τις κοινωνικές ανισότητες, η ταινία «Παράσιτα» του Νοτιοκορεάτη σκηνοθέτη Μπονγκ Τζουν-χο είναι το πρώτο μη αγγλόφωνο φιλμ μεγάλου μήκους που έλαβε το σημαντικότερο βραβείο της βιομηχανίας του Χόλυγουντ.

Ο Τραμπ κατέστησε σαφές ότι δεν έχει δει την ταινία: «Είναι καλή; Δεν ξέρω».

Η αμερικανική εταιρεία που διένειμε την ταινία, η Neon, αντέδρασε με ένα βιτριολικό σχόλιο στα σχόλια του Αμερικανού προέδρου. Κατ’ αυτήν, η δυσπιστία που δείχνει ο Τραμπ έναντι του υποτιτλισμένου φιλμ είναι «κατανοητή: δεν ξέρει ανάγνωση».

Στην προεκλογική του εμφάνιση ο Τραμπ, ακρογωνιαίος λίθος της προεδρίας του είναι το σύνθημα «Πρώτα η Αμερική» (America First), συνέχισε εκφράζοντας την προτίμησή του, αν όχι τη νοσταλγία του, για τις μεγάλες κλασικές ταινίες της χρυσής εποχής του Χόλυγουντ.

«Δώστε μας το ”Όσα παίρνει ο άνεμος”. Μπορούμε να έχουμε ξανά το ”Όσα παίρνει ο άνεμος”, παρακαλούμε;», είπε ο μεγιστάνας, αναφερόμενος στην ταινία του 1939 σε σκηνοθεσία Βίκτορ Φλέμινγκ.

Ο Αμερικανός πρόεδρος εξαπέλυσε εξάλλου φραστικά πυρά εναντίον του Μπραντ Πιτ, που έλαβε βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου φέτος, αποκαλώντας τον «εξυπνάκια». Ο Πιτ, παραλαμβάνοντας το αγαλματίδιο, κατέστησε σαφές πως είναι υπέρ της παραπομπής του Τραμπ σε δίκη.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.