Skip to main content

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση, ερωτικό δράμα και ο «τενόρος του λαού»

Γιώργος Σ. Κουλουβάρης
[email protected]

Καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση στη σκιά του σκανδάλου που ξέσπασε στο δίκτυο Fox -με πρωταγωνιστική τριάδα την απόλυτη… «Βόμβα», μια δυνατή ιστορία πάθους κόντρα σε όλες τις συμβάσεις και ένα ντοκιμαντέρ για τη ζωή και την καριέρα του απόλυτου σταρ της σύγχρονης όπερας συνθέτουν ένα εορταστικό  «μενού» για τους σινεφίλ, στο τελευταίο κινηματογραφικό ραντεβού του 2019.

«Βόμβα»

Tο σκάνδαλο που ξέσπασε στο δίκτυο Fox και αφορούσε τις καταγγελίες για σεξουαλική παρενόχληση από διάσημες γυναίκες δημοσιογράφους κατά του Ρότζερ Έιλς -ιδρυτή και διευθύνοντα συμβούλου του Fox News, παρουσιάζεται στη νέα ταινία του Τζέι Ρόουτς (Trumbo) με το πρωταγωνιστικό τρίο των Σαρλίζ Θερόν, Νικόλ Κίντμαν, Μάργκο Ρόμπι. Οι τρεις ηθοποιοί κλέβουν την παράσταση στον ρόλο πραγματικών υπαλλήλων του υπερσυντηρητικού καναλιού Fox News, οι οποίες έπεσαν θύματα κακοποίησης από τον Έιλς, μέχρι τη στιγμή που αποφάσισαν να βάλουν τέλος στη μακροχρόνια ασυλία του και να τον γκρεμίσουν οριστικά.  

Η ταινία έχει αποσπάσει δύο υποψηφιότητες για Χρυσή Σφαίρα -Α΄ Γυναικείου Ρόλου για την Σαρλίζ Θερόν και Β΄ Γυναικείου Ρόλου για την Μάργκο Ρόμπι.

«Και Μετά Χορέψαμε»

Στο ερωτικό δράμα από τη Γεωργία, που υπογράφει ο  Λεβάν Ακίν, με φόντο το κλασικό μπαλέτο, ένας χορευτής και μια χορεύτρια, οι οποίοι είναι από μικροί αφοσιωμένοι στην τέχνη τους, φτάνουν στην πολυπόθητη στιγμή που δοκιμάζονται για μια θέση στην εθνική ομάδα χορού της χώρας τους. Όλα, όμως, ανατρέπονται όταν στη ζωή τους μπαίνει ένας άλλος χαρισματικός και ιδιόρρυθμος χορευτής, ο οποίος θα τους ωθήσει να φτάσουν στα άκρα και να ρισκάρουν τα πάντα.

Η δυνατή ιστορία πάθους -κόντρα σε όλες τις συμβάσεις- αποτελεί την επίσημη υποβολή της Σουηδίας για τα Όσκαρ.

«Παβαρότι»

Έχοντας το ψευδώνυμο «ο τενόρος του λαού», ο Λουτσιάνο Παβαρότι ήταν σπάνιος συνδυασμός προσωπικότητας, ιδιοφυίας και διασημότητας και χρησιμοποιούσε τις θαυμάσιες αυτές αρετές του για να διαδώσει το Ευαγγέλιο της όπερας σαν τρόπο διασκέδασης –και κάτι που μπορεί να απολαύσει όλος ο κόσμος που αγαπάει τη μουσική. Μέσα από την απόλυτη δύναμη του ταλέντου του, ο Ιταλός καλλιτέχνης κυριάρχησε στις μεγάλες σκηνές του κόσμου και έκλεψε τις καρδιές του κοινού, όπου και να πήγαινε. Περιλαμβάνοντας σπάνιες συνεντεύξεις με την οικογένειά του και τους συναδέλφους του, ακυκλοφόρητο υλικό και τελευταίας τεχνολογίας ηχητική επεξεργασία, ο Ρον Χάουαρντ («Ένας Υπέροχος Άνθρωπος», «Κώδικας Da Vinci») σκηνοθετεί την απόλυτη ταινία φόρο τιμής σε έναν αξιοθαύμαστο άνθρωπο και έναν θρύλο της μουσικής που άφησε ιστορία.

Ένα ντοκιμαντέρ για όλα τα πρόσωπα του σπουδαίου τενόρου, με εντυπωσιακό αρχειακό υλικό και μια πληθώρα «συμπρωταγωνιστών», από την πριγκίπισσα Νταϊάνα, τον Μπόνο και τον Σπάικ Λι μέχρι τους Πλάθιντο Ντομίνγκο και Χοσέ Καρέρας. 

«Μέτα-Μορφωμένοι Πράκτορες»

H διεθνής κατασκοπεία ζωντανεύει στο animation των Νικ Μπρούνο και Τρόι Κουέιν που λύνει ακόμη και τα πιο δύσκολα θέματα. Ο υπερκατάσκοπος Λανς Στέρλινγκ (Γουίλ Σμιθ) και ο επιστήμονας Γουόλτερ Μπέκετ (Τομ Χόλλαντ) είναι σχεδόν αντίθετοι χαρακτήρες. Ο Λανς είναι χαρακτήρας ήπιων τόνων, γλυκός και ευγενής. Ο Γουόλτερ…δεν είναι.

Όταν, όμως, τα γεγονότα παίρνουν μια αναπάντεχη τροπή, πρέπει να στηριχτούν ο ένας στον άλλον και να μάθουν δουλεύουν σαν ομάδα, για να μην κινδυνέψει ολόκληρος ο κόσμος.