Η Mattel τιμά τον «βασιλιά της ροκ εν ρολ», Έλβις Πρίσλεϊ, με μια συλλεκτική κούκλα Barbie.
Η κούκλα της Mattel Inc (MAT.O) είναι ντυμένη με το κοστούμι του Έλβις «American Eagle» (αμερικανικός αετός), η οποία διαθέτει πολύχρωμα στρας, μια κάπα και ένα κόκκινο μαντήλι. Ο Πρίσλεϊ φόρεσε το κοστούμι σε πολλές συναυλίες.
Το πρώτο RCA single του Έλβις, «Heartbreak Hotel», κυκλοφόρησε το 1956 και έγινε το πρώτο single του Έλβις που πούλησε πάνω από 1 εκατομμύριο αντίτυπα.
Το 1973 ο Έλβις έγραψε ιστορία στην τηλεόραση και την ψυχαγωγία με το «Έλβις: Aλόχα από τη Χαβάη μέσω δορυφόρου». Ήταν η πρώτη, παγκόσμια ζωντανή δορυφορική μετάδοση μιας συναυλίας και εμφανίστηκε σε περίπου 40 χώρες από 1 έως 1,5 δισεκατομμύριο άτομα.
Ο Έλβις Πρίσλεϊ πέθανε στις 16 Αυγούστου 1977 στο σπίτι του στο Γκρέισλαντ στο Μέμφις του Τενεσί.
naftemporikigr με πληροφορίες Reuters
Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.












