Skip to main content

Επίχρυσες λεκάνες και μπανιέρες: Ένα ξενοδοχείο για ακριβά γούστα στο Ανόι

Να προσελκύσει πελάτες με ακριβά γούστα ευελπιστεί ένα ξενοδοχείο στην πρωτεύουσα του Βιετνάμ, Ανόι, διαθέτοντας επίχρυσες μπανιέρες, νιπτήρες ακόμα και λεκάνες τουαλέτας και όλα αυτά μέσα σε ένα κτήριο με χρυσή πρόσοψη.

Οι υπεύθυνοι στο Dolce Hanoi Golden Lake Hotel καταβάλλουν προσπάθειες να φέρουν τους επισκέπτες πίσω στο Βιετνάμ, όπου ο τουριστικός τομέας ανοίγει και πάλι σταδιακά ύστερα από τρίμηνο lockdown λόγω του κορωνοϊού.

Το ξενοδοχείο, που ανήκει στον όμιλο Hoa Binh και το οποίο διαχειρίζεται η αμερικανική Wyndham Hotels & Resorts Inc, έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τα γειτονικά, φθαρμένα από τον χρόνο, κτίρια μιας άλλης εποχής.

«Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει άλλο ξενοδοχείο σαν αυτό στον κόσμο», δήλωσε ο πρόεδρος του ομίλου Hoa Binh, Νγκουγέν Χουού Ντουόνγκ.

Οι εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου περιλαμβάνουν μια πισίνα με πλακάκια χρυσού 24 καρατίων στην οροφή του κτιρίου, ενώ μέσα στα δωμάτια τα μπάνια είναι διακοσμημένα με το πολύτιμο μέταλλο.

Με τιμή από 250 δολάρια τη βραδιά, το ξενοδοχείο ανήκει στην ίδια κλίμακα τιμής όπως ανταγωνιστικά του πολυτελή καταλύματα στην πόλη.

Για να αποκτήσει το ξενοδοχείο τη νέα του όψη χρησιμοποιήθηκε περίπου ένας τόνος χρυσού, δήλωσε ο κ. Ντουόνγκ, βετεράνος του Πολέμου του Βιετνάμ και πρώην οδηγός τρίκυκλου ποδηλάτου ταξί που απέκτησε την περιουσία του από τις κατασκευές και τα ακίνητα.

Ο ίδιος σχεδιάζει παρόμοια πρότζεκτ και σε άλλα θέρετρα του Βιετνάμ.

Με πληροφορίες από Reuters