Skip to main content

Άγνωστο βλήμα έπληξε φορτηγό πλοίο στα Στενά του Ορμούζ

Τα Στενά του Ορμούζ τον Μάιο του 2026/ REUTERS/Stringer

Το πλοίο υπέστη ζημιές στη γέφυρα μετά το χτύπημα ανοιχτά των ακτών του Ομάν, χωρίς να αναφερθούν τραυματισμοί ή περιβαλλοντικές επιπτώσεις.

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Ένα φορτηγό πλοίο υπέστη ζημιές αφού χτυπήθηκε από άγνωστο βλήμα στα ανοικτά των ακτών του Ομάν, στα Στενά του Ορμούζ, την Πέμπτη, σύμφωνα με βρετανική υπηρεσία ναυτιλιακής ασφάλειας, η οποία ανέφερε ότι δεν υπήρξαν θύματα.

«Ένα φορτηγό πλοίο χτυπήθηκε στη δεξιά πλευρά (starboard) από άγνωστο βλήμα, προκαλώντας ζημιές στη γέφυρα του πλοίου. Ο πλοίαρχος ανέφερε ότι δεν υπάρχουν θύματα ούτε περιβαλλοντικές επιπτώσεις», δήλωσε η UK Maritime Trade Operations (UKMTO), προσθέτοντας ότι το περιστατικό σημειώθηκε 7,5 ναυτικά μίλια (14 χιλιόμετρα) νοτιοανατολικά του Νταχίτ στο Ομάν.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.