Skip to main content

Βέλγιο: Μάσκες με… ανθρώπινη πινελιά

Καθώς οι μάσκες για τον κορωνοϊό έχουν πλέον καταστεί αντικείμενα καθημερινής χρήσης, ένας Βέλγος επιχειρηματίας είχε την ιδέα να τους δώσει… ανθρώπινο πρόσωπο.

Χρησιμοποιώντας μία φωτογραφία, ένα ειδικό λογισμικό και μια εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα, ο επιχειρηματίας Σαρλ ντε Μπελφρουά δημιουργεί μάσκες στις οποίες είναι τυπωμένη εικόνα από το κάτω μέρος του προσώπου αυτού που τις φορά.

«Χρησιμοποιήσαμε το Cheesebox μας (photo booth) προκειμένου να τραβήξουμε τη φωτογραφία για τις εξατομικευμένες μάσκες», δήλωσε στο Reuters.

Ο ίδιος εμπνεύστηκε την ιδέα όταν το lockdown που επιβλήθηκε στο Βέλγιο λόγω της πανδημίας, είχε ως αποτέλεσμα να καταρρεύσει η εταιρεία του, η οποία διοργάνωνε εκδηλώσεις.

Αφού κάνουν την παραγγελία, οι πελάτες λαμβάνουν έναν σύνδεσμο για μια εφαρμογή που τους επιτρέπει να τραβήξουν μια φωτογραφία του προσώπου τους και να τη στείλουν στην ιστοσελίδα της εταιρίας.

Η μάσκα, στην οποία είναι τυπωμένη φωτογραφία από το κάτω μέρος του προσώπου του πελάτη, φθάνει με το ταχυδρομείο λίγες ημέρες αργότερα.

Κατά τον δημιουργό της, κοστίζει 19,99 ευρώ και μπορεί να πλυθεί οκτώ με δέκα φορές.

Με πληροφορίες από Reuters