Skip to main content

Παγωτό… δακρυγόνο στο Χονγκ Κονγκ

Παγωτό με γεύση… δακρυγόνο ισχυρίζεται πως προσφέρει ένα κατάστημα στο Χονγκ Κονγκ, με φόντο τις επεισοδιακές διαδηλώσεις που το συγκλόνισαν τους προηγούμενους μήνες.

Το κύριο συστατικό του παγωτού, σύμφωνα με το Associated Press, είναι το μαύρο πιπέρι.

«Έχει γεύση σαν δακρυγόνο. Είναι δύσκολο να αναπνεύσεις στην αρχή και είναι πραγματικά πικάντικο. Με κάνει να θέλω να πίνω πολύ νερό αμέσως», σχολίασε η Ανίτα Ουόνγκ, η οποία -δοκιμάζοντας το παγωτό- θυμήθηκε εικόνες από διαδηλώσεις στις οποίες συμμετείχε.

Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του καταστήματος, το παγωτό αποτελεί σήμα υποστήριξης του κινήματος των διαδηλωτών, το οποίο επιδιώκει να ανακτήσει την ορμή του στη σκιά της πανδημίας κορωνοϊού.

Παρά την παράξενη γεύση του, το παγωτό φαίνεται να έχει ζήτηση, όπως υποστηρίζει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος.

Κατά τη διάρκεια των διαμαρτυριών στο Χονγκ Κονγκ τους προηγούμενους μήνες, χρησιμοποιήθηκαν κατά το ΑΡ περισσότερα από 16.000 δακρυγόνα.

Οι διαμαρτυρίες ξεκίνησαν με αφορμή προτεινόμενο νομοσχέδιο των τοπικών αρχών, το οποίο θα επέτρεπε την έκδοση υπόπτων στην Κίνα.

Αν και οι ρυθμίσεις αποσύρθηκαν, οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν λόγω ανησυχιών ότι το Πεκίνο διαβρώνει τις πολιτικές ελευθερίες που χορηγήθηκαν στην πρώην βρετανική αποικία όταν επέστρεψε υπό κινεζική κυριαρχία το 1997.

Με πληροφορίες από AP