Skip to main content

Στροφή στο Airbnb και την ξυλουργική από τον πρώην πρόεδρο της Γεωργίας

Σε επιχειρηματία του Airbnb, καθώς και σε ξυλουργό, εξελίσσεται ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας Γκιόργκι Μαργκβελασβίλι, μετά την αποχώρησή του στο τέλος του προηγούμενου χρόνου από την πολιτική αρένα.

Καθηγητής πολιτικής επιστήμης, ο 49χρονος πρώην πρόεδρος καθώς και η οικογένειά του ζουν στην επαρχιακή πόλη του Ντουσέτι, 60 χιλιόμετρα βορειο-δυτικά της πρωτεύουσας Τυφλίδας.

Ο πρώην πρόεδρος της Γεωργίας αρχίσει ήδη να εκμισθώνει ένα εξοχικό σπίτι κοντά στην κατοικία του προκειμένου να συμπληρώσει το εισόδημά του.

Όπως ανέφερε στο πρακτορείο Reuters, οι επισκέπτες του μάλλον μένουν ικανοποιημένοι από την εξοχική του κατοικία και τη θέα που αυτή προσφέρει.

Ο Μαργκβελασβίλι, ο οποίος δεν λαμβάνει κρατική σύνταξη, έχει επίσης στραφεί στην ξυλουργική, κατασκευάζοντας έπιπλα κι άλλα αντικείμενα, μερικά από τα οποία χρησιμοποιεί για να επιπλώσει το ακίνητο που ενοικιάζει και το οποίο βρίσκεται σε ένα ήσυχο εξοχικό τοπίο.

Ο πρώην πολιτικός ξεκίνησε να ενοικιάζει το εξοχικό σε τουρίστες πριν από περίπου δύο μήνες. Από τότε, περισσότερα από 20 άτομα έχουν διαμείνει στο ακίνητο που διαθέτει ένα υπνοδωμάτιο.

«Η αποχώρησή μου από την πολιτική… είναι επίσης ένας τρόπος για να δημιουργήσω ένα παράδειγμα που να δείχνει ότι υπάρχει ζωή μετά την πολιτική», ανέφερε ο ίδιος.

Ερωτηθείς εάν του λείπει η προηγούμενη δουλειά του ως πρόεδρος, ήταν κατηγορηματικός: «Καθόλου».

Όπως διευκρίνισε, αναφερόμενος στην πενταετή του θητεία, «ήταν πέντε έντονα χρόνια». «Τώρα, απλά απολαμβάνω τον εύκολο και ήσυχο τρόπο της ζωής εδώ», κατέληξε.

Με πληροφορίες από Reuters