Το ρύζι είναι από τις πιο βασικές και διαδεδομένες τροφές στον κόσμο, με παρουσία σε κουζίνες όλων των πολιτισμών. Από το γιαπωνέζικο σούσι και το ινδικό μπασμάτι μέχρι τα παραδοσιακά ελληνικά γεμιστά και το ριζότο, το ρύζι είναι βασικό συστατικό εκατοντάδων πιάτων και σίγουρα μια από τις πιο βολικές λύσεις στην καθημερινότητα. Υπάρχει, όμως, ένα ερώτημα γύρω από τη χρήση του στην κουζίνα που απασχολεί πολλούς: πρέπει να το ξεπλένουμε πριν το μαγείρεμα;
Η απάντηση είναι γενικά ναι, αλλά με κάποιες εξαιρέσεις ανάλογα με το είδος του ρυζιού και τον τρόπο παρασκευής. Διαβάστε περισσότερα.