Το μελεκούνι είναι μια εύγευστη και χορταστική λιχουδιά με ευεργετικά συστατικά που της δίνουν μεγάλη διατροφική αξία, όπως εξηγεί η Ελένη Ζεμπερλίγκου, Στέλεχος Διατροφής & Διαιτολογίας από το diatrofi.gr. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό γλύκισμα της Ρόδου που μοιάζει με το παστέλι, αλλά παρασκευάζεται με διαφορετικό τρόπο. Έχει μαστιχωτή υφή και φτιάχνεται με σουσάμι και μέλι. Το συνοδεύουν οι αρωματικές νότες των μπαχαρικών που προστίθενται και όταν ψηθεί κόβεται σε σχήμα ρόμβου. Παλαιότερα το προσέφεραν στους καλεσμένους στο μυστήριο του γάμου ή της βάφτισης. Σήμερα, το μελεκούνι είναι μια υγιεινή επιλογή που μπορεί να καταναλωθεί από μικρούς και μεγάλους, αθλητές και μη.
Δημοφιλή
Προέβλεψε την κρίση του 2008, εξαφανίστηκε για 14 χρόνια - και σήμερα προειδοποιεί για νέα χρηματοπιστωτική καταιγίδα
Εορτολόγιο: Γιορτή για δύο μεγάλες Αγίες σήμερα - Ποιοι γιορτάζουν 4 Ιουνίου
Πετυχημένη δοκιμή για το επιβατηγό σκάφος που θα κάνει το ταξίδι Αθήνα-Νέα Υόρκη σε μια ώρα (βίντεο)
Τον χάσαμε τον στρατάρχη (Χαφτάρ) πατριώτες: Το νέο success story της Ελλάδας και μεταθέσεις στα σύνορα
Ρωσία: Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το μέγεθος των ζημιών σε ρωσικά αεροσκάφη μετά την ουκρανική επιδρομή με drones