Skip to main content

Τελικά πόσο επιβαρυντικό είναι το παγωτό;

Είναι η απόλυτη λιχουδιά του καλοκαιριού, δροσερό και λαχταριστό, χωρίς όμως να του λείπουν τα λιπαρά, η ζάχαρη και οι θερμίδες. Πώς, λοιπόν, θα το απολαύσετε χωρίς να επιβαρυνθείτε;

Το διατροφικό προφίλ ενός παγωτού, όπως είναι ευνόητο, εξαρτάται από το είδος του, από τη γεύση του, το brand του κ.ο.κ. Κατά μέσο όρο, μισό φλιτζάνι κλασικό παγωτό βανίλια φτάνει τις 140 θερμίδες, τα 7 γραμμάρια λίπους, τα 30mg χοληστερόλης, τα 17 γραμμάρια υδατανθράκων και τα 14 γραμμάρια ζάχαρης. Όταν η βανίλια είναι χωρίς ζάχαρη, οι θερμίδες φτάνουν τις 115, η χοληστερόλη τα 18mg, τα λιπαρά τα 5 mg, η πρωτεΐνη τα 3 γραμμάρια, ενώ οι συνολικοί υδατάνθρακες είναι περίπου στα 15 γραμμάρια και η ζάχαρη στα 4 γραμμάρια. Ένα παγωτό βανίλια με χαμηλά λιπαρά μπορεί να φτάνει τις 130 θερμίδες, και τα 2,5 γραμμάρια λιπαρά, με 13 γραμμάρια ζάχαρη, ενώ η Premium έκδοση συνήθως έχει ανεβασμένες, θερμίδες, λιπαρά και ζάχαρη, δίνοντας ένα πιο λαχταριστό, αλλά και πιο επιβαρυντικό αποτέλεσμα.

Διαβάστε περισσότερα