Skip to main content

Γνωρίζουμε σουρεαλιστικές πόλεις και χωριά του κόσμου

Καμιά φορά η φύση παίζει… περίεργα παιχνίδια και δίνει σουρεαλιστικούς τόνους σε πόλεις και χωριά, δημιουργώντας ένα θέαμα εξωπραγματικό!
Οι περισσότεροι ταξιδιώτες αναζητούν αξιοθέατα που έχουν δημιουργηθεί από ανθρώπινο χέρι στις περιπλανήσεις τους, είτε αυτό σημαίνει αρχιτεκτονική κτιρίων και μνημεία, είτε μουσική και φαγητό. Μερικές φορές, όμως, αυτό που έχει το περισσότερο ενδιαφέρον είναι να δούμε το πώς έχει επιδράσει η φύση σε έναν τόπο και πώς τον έχει «σμιλέψει» (κάποιες φορές και με τη βοήθεια του ανθρώπου), έτσι ώστε να έχει τη μορφή που έχει σήμερα. Κι αυτή η μορφή, μπορεί να πάρει πολύ… σουρεαλιστικό χαρακτήρα, όπως στις παρακάτω 5 πόλεις και χωριά.

Kandovan, Ιράν
Από τον 13ο αιώνα –αν όχι νωρίτερα- οι κάτοικοι αυτού του χωριού έφτιαξαν τα κωνικά σπίτια τους μέσα στα ηφαιστειογενή πετρώματα της περιοχής, τα οποία δημιουργήθηκαν από προηγούμενες εκρήξεις του ηφαιστείου Sahand. Σήμερα, οι κατασκευές αυτές δίνουν στο χωριό την αίσθηση αποικίας… τερμιτών, όσο, όμως κι αν μοιάζουν παράξενες, παρέχουν φυσική δροσιά και ζέστη στους κατοίκους, προστατεύοντάς τους από τη βαρυχειμωνιά και την πολλή ζέστη το καλοκαίρι, αποτελώντας, φυσικά, ένα διαφορετικό θέαμα για τους τουρίστες.

Διαβάστε περισσότερα