Skip to main content

Έρευνα για την Ανακύκλωση ηλεκτρικών συσκευών, στην Ελλάδα

Οι πεπερασμένοι πόροι και τα κλιματικά ζητήματα έχουν καταστήσει αναγκαία τη μετάβαση από μια κοινωνία που βασίζεται στο μοντέλο "κατασκευή-κατανάλωση-απόρριψη" προς μια κλιματική ουδέτερη, περιβαλλοντικά βιώσιμη και πλήρως κυκλική οικονομία, απαλλαγμένη από τοξικούς ρύπους, έως το 2050.

Η περιβαλλοντική συνείδηση των πολιτών αρχίζει να ωριμάζει καθώς, σύμφωνα με Έρευνα που διεξήγαγε η Truberries*, το 82% των πολιτών έχει κάνει μέχρι σήμερα κάποια μορφή ανακύκλωσης. Παρά την ένθερμη υποστήριξη της ανακύκλωσης σε άλλες κατηγορίες, η Ανακύκλωση Συσκευών φαίνεται να αντιμετωπίζει ακόμα προκλήσεις. Ιδιαίτερα βοηθητικά στο έργο της εταιρείας Ανακύκλωση Συσκευών Α.Ε. φαίνεται να δρουν οι αλυσίδες λιανεμπορίου, που λειτουργούν ως αληθινοί σύμμαχοι στον κεντρικό συντονιστικό ρόλο της παραπάνω εταιρείας.

Το Ερευνητικό Πρόγραμμα της Truberries*, που μεταξύ άλλων περιλάμβανε Ποιοτική Έρευνα και Ποσοτική Έρευνα, πραγματοποιήθηκε σε Άνδρες και Γυναίκες (50% – 50%) ηλικίας 25 -54 ετών στις περιοχές Αθήνας, Θεσσαλονίκης, Λάρισας, Πάτρας και Ηρακλείου.

Διαβάστε περισσότερα