Skip to main content

Πώς να φτιάξετε το τέλειο ριζότο

Το ριζότο δεν είναι απλή υπόθεση. Όσο απολαυστικό είναι, άλλη τόση προσοχή απαιτεί η προετοιμασία του. Τι πρέπει, όμως, να ξέρετε, σύμφωνα με τους σεφ, ώστε και να το πετυχαίνετε στο σπίτι, αλλά και να το αξιολογείτε σωστά όταν τρώτε έξω;

Χρησιμοποιήστε το σωστό ρύζι
Το ιδανικό ρύζι για ριζότο είναι το κοντόκοκκο ή ημιμακρύκοκκο. Ο τρόπος που μαγειρεύεται και που διασπάται επιβάλλει ένα τέτοιο ρύζι, αφού σίγουρα το ρύζι ενέπνευσε το πιάτο κι όχι το αντίθετο. Θα μπορούσατε, βέβαια, να φτιάξετε ριζότο και με μακρύκοκκο ρύζι, κριθάρι, faro, αλλά το ιδανικό αποτέλεσμα με την μεταξένια υφή χρειάζεται μικρό κόκκο ρυζιού. Το καρναρόλι είναι ίσως η καλύτερη επιλογή για ριζότο, έχει μεγαλύτερο περιεκτικότητα σε άμυλο, και βοηθά στο «δέσιμο» του φαγητού. Άλλες επιλογές για ριζότο είναι το αρμπόριο, το Βιαλόνε βερονέζε που είναι μια σπάνια ποικιλία από τη Βερόνα και οι ελληνικές επιλογές Καρολίνα και νυχάκι.

Διαβάστε περισσότερα