Skip to main content

Η Rolex στα Όσκαρ

Aποκλειστικό ρολόι των βραβείων Όσκαρ, επισημοποιώντας έτσι τους ισχυρούς της δεσμούς με τον κινηματογράφο, ήταν για τρίτη συνεχή χρονιά η Rolex, τα ρολόγια της οποίας έχουν «πρωταγωνιστήσει» σε αμέτρητες θρυλικές ταινίες.

Επίσης, η Rolex είναι Ιδρυτικός Υποστηρικτής του Μουσείου της Ακαδημίας Κινηματογράφου (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), το οποίο βρίσκεται υπό κατασκευή και θα εγκαινιαστεί μέσα στο 2019, με στόχο την διατήρηση της ιστορίας του κινηματογράφου.

Όπως αναφέρει η Rolex σε σχετική ανακοίνωση, «βλέπει» την Ακαδημία Κινηματογράφου ως ιδανικό συνεργάτη για την προώθηση και καλλιέργεια της τέχνης του κινηματογράφου.

Το 2019, η Rolex υποστήριξε τα βραβεία μέσω των διάσημων σκηνοθετών και πρεσβευτών της, που έχουν αφήσει ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία του κινηματογράφου. Πρόκειται για τους βραβευμένους συνολικά με 57 βραβεία Oscars,την Kathryn Bigelow,τον James Cameron,  τον  Alejandro G. Iñárritu και τον Martin Scorsese.

Στο πλαίσιο της τελετής Απονομής των Βραβείων Όσκαρ, προβλήθηκε μια ταινία μικρής διάρκειας που παρουσίαζε τους τέσσερις σκηνοθέτες να εμπνέουν δίνοντας συμβουλές και μεταδίδοντας τη γνώση τους στους δημιουργούς των μελλοντικών γενεών.

Kατά τη διάρκεια του μέρους της τελετής In Memoriam, αφιερωμένο στην μνήμη των ανθρώπων της έβδομης τέχνης που έφυγαν από τη ζωή το 2018, ο Διευθυντής Ορχήστρας Gustavo Dudamel, πρεσβευτής της Rolex, διηύθυνε την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Λος Άντζελες.

Στα παρασκήνια του Dolby Theatre, η Rolex υποδέχθηκε στο Rolex Greenroom τους αστέρες που απονέμουν τα βραβεία στην τελετή των Όσκαρ, πριν βγουν στη σκηνή. Φέτος το Rolex Greenroom είχε θέμα τον θαυμάσιο υποβρύχιο κόσμο, μέρος της καμπάνιας Rolex Perpetual Planet που είναι αφιερωμένη στην υποστήριξη της Rolex από το 1930 στις εξερευνητικές αποστολές, που έχουν σκοπό την προστασία του πλανήτη.