Skip to main content

Τα 20 καλύτερα νησιά της Ευρώπης – Ποια 7 ελληνικά είναι στη λίστα

Επτά ελληνικά νησιά βρίσκονται στα 20 καλύτερα της Ευρώπης στη λίστα του Travel & Leisure. Στην κορυφή των κορυφαίων βρέθηκαν και εφέτος η Μήλος και η Πάρος καταλαμβάνοντας τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα στις προτιμήσεις των αναγνωστών ενός από τα πλέον έγκυρα ταξιδιωτικά περιοδικά του κόσμου. Η λίστα συμπληρώνεται με την Κρήτη στην 7η θέση και ακολουθούν η Σαντορίνη και άλλα νησιά, όπως η Κέρκυρα, η Μύκονος κ.α.

Κάθε χρόνο για την έρευνα για τα καλύτερα World’s Best Awards, το T+L ζητά από τους αναγνώστες να σταθμίσουν τις ταξιδιωτικές εμπειρίες σε όλο τον κόσμο — να μοιραστούν τις απόψεις τους για τις κορυφαίες πόλεις, νησιά, κρουαζιερόπλοια, σπα, αεροπορικές εταιρείες και πολλά άλλα. Οι αναγνώστες βαθμολόγησαν τα νησιά ανάλογα με τις δραστηριότητες και τα αξιοθέατα, τα φυσικά αξιοθέατα και τις παραλίες, το φαγητό, τη φιλικότητα και τη συνολική αξία τους.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «η Ελλάδα διατηρεί τα υπερήφανα της, με επτά νησιά που επαινεθούν, συμπεριλαμβανομένης της Μήλου (Νο. 2). Πάρος (Νο. 3); και Κρήτης (Νο 7). Αυτά τα τρία εμφανίζονται επίσης στη λίστα με τα καλύτερα νησιά του κόσμου, χάρη στις φωτογενείς παραλίες, τα φρέσκα θαλασσινά και τους αρχαίους χώρους τους».

Όπως σημειώνει το ίδιο το περιοδικό «υπάρχουν λίγα πράγματα πιο απολαυστικά από το να πίνεις ένα κρύο ποτό ενώ χαλαρώνεις σε ένα απομακρυσμένο νησί, ειδικά όταν αυτό συνεπάγεται και την απόκτηση ευρωπαϊκής σφραγίδας στο διαβατήριό σου».

Να σημειωθεί ότι στη λίστα κάτω από τα δύο κυκλαδίτικα νησιά βρίσκονται οι Αζόρες, η Ίμπιζα, η Μαγιόρκα και άλλα δημοφιλή νησιά. Οι αναγνώστες του Travel + Leisure βαθμολόγησαν με κριτήρια όπως δραστηριότητες και αξιοθέατα, φυσική ομορφιά και παραλίες, φαγητό, φιλικότητα των ντόπιων και τιμές.

Ωστόσο, κανένα νησί δεν εντυπωσίασε τόσο τους αναγνώστες του T+L όσο η Ίσκια της Ιταλίας, η οποία στέφθηκε Νο. 1 μεταξύ των νησιών όχι μόνο της Ευρώπης, αλλά και του κόσμου. Παρόλα αυτά στη δέυτερη και τρίτη θέση βρίσκονται η Μήλος και η Πάρος, ενώ στην 7η είναι η Κρήτη. Στην κατάταξη 13η ήρθε η Σαντορίνη και στις δύο τελευταίες θέσεις η Ρόδος και η Μύκονος.

Η λίστα:

1.       Ίσκια, Ιταλία

2.       Μήλος, Ελλάδα

3.       Πάρος, Ελλάδα

4.       Αζόρες, Πορτογαλία

5.       Ίμπιζα, Ισπανία

6.       Μαδέρα, Πορτογαλία

7.       Κρήτη, Ελλάδα

8.       Κορσική, Γαλλία

9.       Χβαρ και νησιά της Δαλματίας, Κροατία

10.   Κέρκυρα και νησιά του Ιονίου, Ελλάδα

11.   Σικελία, Ιταλία

12.   Κύπρος

13.   Σαντορίνη, Ελλάδα

14.   Μαγιόρκα, Ισπανία

15.   Σαρδηνία, Ιταλία

16.   Κάπρι, Ιταλία

17.   Σκάι και Εβρίδες, Σκωτία

18.   Μάλτα

19.   Ρόδος και Δωδεκάνησα, Ελλάδα

20.   Μύκονος, Ελλάδα.

naftemporiki.gr