Skip to main content

Οι Νεοϋορκέζοι προτιμούν την τηλεργασία και μειώνουν στο μισό τον χρόνο τους στο γραφείο

Οι περισσότεροι Νεοϋορκέζοι που εργάζονταν από το σπίτι κατά τη διάρκεια της πανδημίας σχεδιάζουν να μειώσουν το χρόνο τους στο γραφείο σχεδόν στο μισό και να ξοδεύουν λιγότερα χρήματα ετησίως, απεικονίζοντας τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η πόλη καθώς οι εταιρείες προσαρμόζονται στα υβριδικά προγράμματα.

Ο μέσος υπάλληλος γραφείου της Νέας Υόρκης σκοπεύει να μειώσει το χρόνο στο γραφείο κατά 49% και να μειώσει τις ετήσιες δαπάνες στην πόλη κατά 6.730 δολάρια, από 12.561 που υπολογίζονταν πριν από την πανδημία, σύμφωνα με τον Νίκολας Μπλουμ, καθηγητή οικονομικών στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ.

Σε συνέδριο στην Federal Reserve της Νέας Υόρκης την Πέμπτη, ο Μπλουμ είπε ότι η εξ αποστάσεως εργασία θα μπορούσε να κοστίσει στη Νέα Υόρκη μεταξύ 5% και 10% του πληθυσμού της στο κέντρο της πόλης, μετριάζοντας τις αξίες των ακινήτων, αλλά ότι «η πόλη θα συνεχίσει να ευημερεί».

Η Νέα Υόρκη είναι δεύτερη μετά το Σαν Φρανσίσκο όσον αφορά τη μείωση του χρόνου στο γραφείο, αλλά πρώτη από την άποψη των μειωμένων δαπανών.

«Οι άνθρωποι ζούσαν σε πόλεις γιατί έπρεπε να έρχονται στο γραφείο πέντε ημέρες την εβδομάδα», είπε ο Μπλουμ, ο οποίος έχει ρωτήσει περίπου 5.000 εργαζόμενους και 1.000 εταιρείες σχετικά με τις εργασιακές τους συνήθειες και πολιτικές καθ’ όλη τη διάρκεια της πανδημίας. «Αν δεν χρειάζεται και θέλουν μια αυλή, μετακομίζουν στα προάστια. Το βλέπουμε σε όλες τις πόλεις και το ονομάζουμε doughnut effect».

Παρά τη στροφή σε υβριδικούς τρόπους εργασίας, οι εταιρείες δεν θα μειώσουν πολύ τον χώρο των γραφείων τους, είπε ο Μπλουμ, καθώς πολλοί εργαζόμενοι θα εξακολουθούν να βρίσκονται στο γραφείο κυρίως τις ίδιες μέρες της εβδομάδας και συνήθως εργάζονται από το σπίτι τη Δευτέρα και την Παρασκευή.

naftemporiki.gr