Skip to main content

Νέα Ζηλανδία: Το Κράιστσερτς απέλυσε τον… μάγο της πόλης

Το δημοτικό συμβούλιο του Κράιστσερτς ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να πληρώνει στον επίσημο μάγο του 16.000 δολάρια (10.400 δολάρια ΗΠΑ) ετησίως τον Δεκέμβριο, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Stuff της Νέας Ζηλανδίας.

Ο Ίαν Μπράκενμπουρι Τσάνελ (γνωστός και ως Μάγος) είναι ο διορισμένος νεκρομάντης της πόλης από το 1998. Τις τελευταίες δεκαετίες έχει βγάλει συνολικά 368,000 δολάρια (περίπου 258,825 δολάρια ΗΠΑ) «για διάφορα μαγικά ως μέρος της προωθητικής εργασίας για την πόλη του Κράιστσερτς .»

Η Βοηθός Διευθύνουσα Σύμβουλος του Συμβουλίου της πόλης, Λιν ΜακΚλέλαντ, δήλωσε στην Stuff ότι το συμβούλιο πήρε τη «δύσκολη απόφαση» να απολύσει τον τοπικό τους μάγο επειδή το «διαφημιστικό τοπίο» της πόλης αλλάζει και θα ήθελε να χρηματοδοτήσει προσφορές που «θα αντικατοπτρίζουν όλο και περισσότερο τις διαφορετικές κοινότητές μας».

Ο Μάγος, ο οποίος μάλλον δεν χρησιμοποίησε τις δυνάμεις του για να το προβλέψει, είπε ότι το δημοτικό συμβούλιο δεν έχει «φαντασία» και προβάλλει «μια εικόνα γραφειοκρατών που πίνουν καφέ λάτε στη λεωφόρο».

Ας ελπίσουμε ότι δεν θα χρησιμοποιήσει μαύρη μαγεία για να εκδικηθεί το Κράιστσερτς

naftemporiki.gr με πληροφορίες από το BBC