Skip to main content

Κολυμπώντας πάνω από το κενό

Την ευκαιρία να «αιωρηθούν» σε απόσταση 12 μέτρων πάνω από το έδαφος, σε μια πισίνα τμήμα της οποίας διαθέτει γυάλινο πυθμένα, έχουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου Hubertus, στην Αυτόνομη επαρχία του Μπολτσάνο (ή Νότιο Τιρόλο), στον ιταλικό βορρά και κοντά στα σύνορα με την Αυστρία και την Ελβετία.

Η θερμαινόμενη πισίνα, με διαστάσεις 25 μέτρα μήκος, πέντε μέτρα πλάτος και 1,3 μέτρα βάθος, κατασκευάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο NOA (Network of Architecture), στο πλαίσιο της ανακαίνισης του ξενοδοχείου, το οποίο βρίσκεται στους πρόποδες του όρους Κρόνπλατζ, ανάμεσα στις Δολομιτικές Άλπεις, σύμφωνα με τον ιστότοπο Dezeen.

Οι Δολομιτικές Άλπεις ή Δολομίτες, οι οποίες το 2009 ανακηρύχθηκαν Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς, είναι οροσειρά στην βορειοδυτική Ιταλία, τμήμα των Άλπεων.

Ήταν γνωστές ως «Χλωμά Βουνά» μέχρι τον 19ο αιώνα, όταν και έλαβαν το όνομά τους από τον διάσημο Γάλλο ορυκτολόγο Νεοντά Ντολομιέ, τον πρώτο που περιέγραψε τον δολομίτη, τύπο πετρώματος που απέδωσε τα χαρακτηριστικά σχήματα και χρώματα αυτών των βουνών. 

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ