Skip to main content

Στρατηγικό deal Αφοί Χιωτάκη – Impala Invest

Στρατηγική συμμετοχή στο μετοχικό σχήμα της Αφοί Χιωτάκη ΑΒΕΕ, απέκτησε η ολλανδική επενδυτική εταιρεία Impala Invest BV.

To κατ’ αρχήν deal, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, διασφαλίζει την ανασυγκρότηση της παραγωγικής διαδικασίας, καθώς και τις απαραίτητες προϋποθέσεις για την επιτυχή πορεία και εξωστρέφεια της επιχείρησης.

Όλες οι πλευρές συμφώνησαν ότι κοινός στόχος αποτελεί η ανάδειξη των χανιώτικων προϊόντων και η δυναμικότερη τοποθέτηση τους στις ελληνικές και διεθνείς αγορές.

Στη συμφωνία διασφαλίζεται τόσο η ενεργή συμμετοχή της οικογένειας Χιωτάκη στην κρητική εταιρεία, όσο και η εκπροσώπηση του νέου μετόχου από Χανιώτες συνεργάτες.

Η τράπεζα Χανίων, σύμφωνα με την ανακοίνωση, χάρη στην εν μέρει αποχώρηση της από το μετοχικό σχήμα και τη μεταβίβαση του ποσοστού της στην Impala Invest BV, «συμβάλει στην δημιουργία των απαραίτητων προϋποθέσεων για την άμεση ολοκλήρωση του αναπτυξιακού σχεδίου της χανιώτικης εταιρείας».

Η Impala Invest BV είναι ολλανδική εταιρεία και δραστηριοποιείται στον κλάδο της παραγωγής, επεξεργασίας και εμπορίας τροφίμων, κυρίως στην νοτιοανατολική Ευρώπη. Μία από τις σημαντικότερες δραστηριότητές της είναι η παραγωγή και εμπορία κατεψυγμένων και φρέσκων προϊόντων ζύμης.

Το τελευταίο διάστημα, η Impala Invest BV έχει εισέλθει και στην αγορά της Ελλάδας, εξαγοράζοντας μεταξύ άλλων, την αλλαντοβιομηχανία «Λακωνική Τροφίμων Α.Ε.» του  Παναγιώτη Νίκα.