Skip to main content

Νέες λεπτομέρειες από την Εθνική για την υπόθεση των θυρίδων

EUROKINISI

Εντονα απασχόλησε την επικαιρότητα τις τελευταίες ημέρες ένα σύνολο καταγγελιών για παραβίαση θυρίδων σε υποκατάστημα της Εθνικής Τράπεζας  στη Θεσσαλονίκη. Μια άλλη εκδοχή δίνουν αρμόδιες για το θέμα πηγές της Εθνικής Τράπεζας. 

Τι λένε λοιπόν οι συγκεκριμένες πηγές:

-H υπόθεση αυτή βρίσκεται στα Δικαστήρια πάνω από 5 χρόνια και υπάρχουν προηγούμενες δικαστικές αποφάσεις που δεν δικαίωσαν τους καταγγέλλοντες .

-Oσον αφορά στην προέκταση αυτών των καταγγελιών από τους ίδιους ανθρώπους, η υπόθεση βρίσκεται στα χέρια των ανακριτικών Αρχών. Μέχρι στιγμής,  δεν έχει αποδειχθεί και δεν έχει προκύψει κάτι μεμπτό για τους υπαλλήλους της Εθνικής Τράπεζας.

-Η Εθνική Τράπεζα που δεν επεκτείνεται περαιτέρω λόγω της ανακριτικής διαδικασίας επισημαίνει μέσω των ίδιων πηγών διαθέτει σήμερα 60.000 θυρίδες, τις οποίες διαχειρίζεται από της ιδρύσεώς της. Ποτέ στο παρελθόν, δηλαδή πάνω από ενάμισι και πλέον αιώνα, δεν έχει ανακύψει οποιοδήποτε θέμα σχετικά με την ασφάλεια των θυρίδων, σε κάθε δε περίπτωση, όπως είναι άλλωστε αυτονόητο, η ίδια η Τράπεζα ενδιαφέρεται για την ταχύτατη διαλεύκανση της υπόθεσης, έχοντας απόλυτη εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

H πρόσφατη επικαιρότητα

Όπως είχε ανακοινώσει η ΕΛ.ΑΣ, έξι  άτομα κατηγορούνται για την κλοπή πολύτιμων αντικειμένων από θυρίδες υποκαταστήματος τράπεζας στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Αστυνομία πρόκειται για υπαλλήλους του τραπεζικού υποκαταστήματος, ηλικίας 61 έως 64 ετών, οι οποίοι είχαν πρόσβαση στις θυρίδες, από τις οποίες, την περίοδο 1999-2016, καταγγέλθηκε ότι εξαφανίστηκε το πολύτιμο περιεχόμενό τους. Συνολικά, κατά την ίδια ανακοίνωση, από εννέα τραπεζικές θυρίδες που είχαν μισθώσει 13 ιδιοκτήτες, αφαιρέθηκαν ρολόγια και χρυσαφικά, η αξία των οποίων προσεγγίζει τα 2,7 εκατ. ευρώ, χρυσές λίρες, όπως επίσης 100.000 ευρώ και 3.196 δολάρια ΗΠΑ σε μετρητά.   

Η αστυνομία σύμφωνα με το ρεπορτάζ έφτασε στην άκρη του νήματος από έναν καθηγητή του ΑΠΘ, αρμενικής καταγωγής που  είχε καταγράψει το περιεχόμενο της θυρίδας του το οποίο αριθμούσε σε 1305 λίρες Αγγλίας, 3195 δολάρια και κοσμήματα αξίας 400.000 ευρώ. Όταν πέθανε, οι κληρονόμοι πήγαν να ανοίξουν τη θυρίδα και την είδαν άδεια, οπότε και ξεκίνησε να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης.

Ήδη η σχηματισθείσα δικογραφία διαβιβάστηκε σε ειδικό ανακριτή διαφθοράς ενώπιον του οποίου καλούνται να λογοδοτήσουν τα εμπλεκόμενα πρόσωπα, τα οποία ήταν υπεύθυνα για τη φύλαξη των τραπεζικών θυρίδων και για τους οποίους ασκήθηκε δίωξη.

naftemporiki.gr