Skip to main content

Τρία αμερικανικά funds μεταξύ των μνηστήρων για το «καλό» κομμάτι της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας

Ενδιαφέρον από αμερικανικά επενδυτικά κεφάλαια έχει προσελκύσει η πώληση ενεργητικού της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, όπως αποκάλυψε σε δηλώσεις του στο Bloomberg ο Νικόλας Χατζηγιάννης, διευθύνων σύμβουλος του πιστωτικού ιδρύματος. 

Αντιμέτωπη με έκθεση ύψους 6,2 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενο ενεργητικό- ποσό, που αντιστοιχεί στο ένα τρίτο του συνολικού οικονομικού προϊόντος της χώρας, όπως χαρακτηριστικά επισημαίνει το πρακτορείο- η κυπριακή τράπεζα παλεύει να σταθεί στα πόδια της, έχοντας παράλληλα να καλύψει ένα κεφαλαιακό κενό και συνεχείς εκροές καταθέσεων.  Τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι αναζητά επενδυτή είτε για την πλήρη εξαγορά της μέσω αύξησης κεφαλαίου είτε για την αγορά μέρους των δραστηριοτήτων της. 

«Τρία αμερικανικά επενδυτικά funds είναι μεταξύ των επενδυτών, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για το καλό ενεργητικό της τράπεζας» τόνισε ο κ. Χατζηγιάννης στο Bloomberg, αρνούμενος, ωστόσο, να αποκαλύψει την ταυτότητά τους. Κυπριακά μέσα έχουν δημοσιεύσει πληροφορίες για ενδιαφέρον από τις Lone Star Funds, Atlas Merchant και JC Flowers

Βάσει του σχεδίου, το οποίο θα πρέπει να λάβει την έγκριση της Επιτροπής Ανταγωνισμού, το μη εξυπηρετούμενο ενεργητικό θα μεταφερθεί στο μεγαλύτερο μέρος του σε κρατικά ελεγχόμενη εταιρεία διαχείρισης ενεργητικού. 

naftemporiki.gr