Skip to main content

Επιτυχημένες επιδόσεις από την ΟΠΑΠ παρά την οικονομική αβεβαιότητα  

της Λέττας Καλαμαρά

Την πορεία των οικονομικών αποτελεσμάτων του 2015 παρουσίασε σε αναλυτές κατά το conference call ο επικεφαλής του ΟΠΑΠ Καμίλ Ζιγκλερ, επισημαίνοντας ότι η χρονιά που πέρασε σηματοδοτήθηκε από επιτυχημένες επιδόσεις σε οικονομικό επίπεδο παρά τις δυσκολίες και την οικονομική αβεβαιότητα που επηρέασαν τις δραστηριότητες της εταιρείας.

Τα καθαρά έσοδα προ εισφορών (GGR) ήταν αυξημένα κατά 1,6% και τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ενισχυμένα κατά 8,8%, καθώς οι προσπάθειες της διοίκησης για εξορθολογισμό του κόστους οδήγησαν σε βελτιωμένες επιδόσεις.

Kατά τη διάρκεια του conference call o πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΟΠΑΠ Καμίλ Ζιγκλερ επεσήμανε πως «είμαστε σε συζητήσεις με την κυβέρνηση και έχουμε βάσιμες ενδείξεις της πρόθεσης του υπουργείου Οικονομικών για αντικατάσταση του ειδικού τέλους με εναλλακτικά μέτρα».

Ως προς τις προοπτικές του 2016, οι προβλέψεις του κρατικού προϋπολογισμού και αναλυτών για ύφεση 0,7-0,8% δεν αφήνουν περιθώριο για υπερβολική αισιοδοξία, καθώς οι επιδόσεις του χαρτοφυλακίου του ΟΠΑΠ ακολουθούν την ιδιωτική κατανάλωση.

Παράλληλα ο κ. Ζίγκλερ επεσήμανε πως δέσμευση της διοίκησης είναι να συνεχίσει να επενδύει στην Ελλάδα και στην ανάπτυξη της ΟΠΑΠ.