Skip to main content

Εθνική Ασφαλιστική: Αύξηση 28% στα κέρδη του 2017

Θωράκιση του μεριδίου της στην αγορά και σημαντική ενίσχυση της κερδοφορίας της πέτυχε το 2017 η Εθνική Ασφαλιστική. Αισθητή η βελτίωση και στους κεφαλαιακούς δείκτες της εταιρείας. 

Σύμφωνα με την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων για τη χρήση της περσινή χρονιάς, το συνολικό μερίδιο αγοράς της Εθνικής Ασφαλιστικής ανήλθε στο 15,47%. Στον κλάδο ζωής ξεπεράσε το 21,2% ενώ στους γενικούς κλάδους διαμορφώθηκε στο 9,84%.

Τα κέρδη προ φόρων  αυξήθηκαν κατά 27,9% στα 73,9 εκατ. ευρώ, ενώ η συνολική παραγωγή για την ίδια περίοδο, ανήλθε σε 587,9 εκατ. ευρώ παρουσιάζοντας αύξηση κατά 1,8% έναντι του 2016. 

Στο δίκτυο Bancassurance, σημειώθηκε άνοδος στα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα κατά 28,3%, γεγονός που μεταφράζεται σε 164,3 εκατ. ευρώ έναντι των 128 εκατ. ευρώ του 2016, κυρίως χάρη στο προϊόν «Εθνική Εφάπαξ». Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου δείχνουν ότι το δίκτυο Bancassurance θα διαγράψει θετική πορεία και το 2018, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο του 2018 παρατηρήθηκε αύξηση παραγωγής κατά 22,3% σε σχέση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα.

Σαν αποτέλεσμα τόσο των ανωτέρω κερδών, όσο και μιας σειράς στοχευμένων δράσεων, η εταιρεία κατέγραψε εντός του 2017 μια θεαματική βελτίωση στους κεφαλαιακούς της δείκτες στο πλαίσιο Φερεγγυότητας ΙΙ και ιδιαίτερα σε αυτούς χωρίς μεταβατικά μέτρα.

«Η διοίκηση, το προσωπικό και το δίκτυο της Εθνικής Ασφαλιστικής στάθηκαν όρθιοι και ενωμένοι απέναντι στις προκλήσεις μιας δύσκολης συγκυρίας» σχολίασε ο αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Σταύρος Κωνσταντάς. «Ήταν μια απαιτητική αποστολή – με βολές από πολλές κατευθύνσεις – η οποία θα μπορούσε εύκολα να αποσυντονίσει την εταιρεία, πράγμα όμως που δεν συνέβη χάρη στην ωριμότητα που επέδειξαν τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και τα δίκτυα» πρόσθεσε, υπογραμμίζοντας ότι «την αντιμετωπίσαμε με τόλμη και πίστη για το μέλλον και με βαθιά συναίσθηση της πλούσιας ιστορίας της παλαιότερης ασφαλιστικής εταιρείας της χώρας».