Skip to main content

Quest: Διανομή μερίσματος €0,2090/μτχ. (καθαρό) από τα κέρδη του 2023

Έμφαση στις υπηρεσίες πληροφορικής, τη λιανική και προοπτική εξαγορών

Tη διανομή μερίσματος 0,2090 ευρώ από τα κέρδη του 2023 ενέκρινε η τακτική γενική συνέλευση των μετόχων της Quest Holdings. Όπως τόνισε η διοίκηση, ο όμιλος Quest σημείωσε υψηλές επιδόσεις κατά την προηγούμενη οικονομική χρήση, συνέχισε την επέκταση του και στο εξωτερικό αυξάνοντας τις πωλήσεις κατά 26%.

Ο όμιλος έχει πραγματοποιήσει συνολικά μια τετραετία σταθερής ανάπτυξης σε όλους τους τομείς της δραστηριότητάς του και παράλληλα υλοποίησε ένα επενδυτικό πλάνο 160 εκατ. ευρώ. Στην παρούσα φάση βρίσκεται σε μια περίοδο ανάπτυξης στο εξωτερικό, με εστίαση στη Ρουμανία όπου έχει ξεκινήσει η διανομή προϊόντων της Xiaomi, δραστηριότητα που απαιτεί σημαντικά κεφάλαια και έτσι το κεφάλαιο κίνησης του ομίλου έχει αυξηθεί σε σχέση με το προηγούμενο διάστημα και αυτό έχει οδηγήσει μαζί με την άνοδο των επιτοκίων στα αυξημένα έξοδα του πρώτου τριμήνου. Παράλληλα όμως διερευνά την προοπτική εξαγορών τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναφορικά με τις υπόλοιπες δραστηριότητες, η εκτίμηση είναι πως ο εμπορικός τομέας θα έχει μια ήπια ανάπτυξη εσόδων σε πωλήσεις και λειτουργική κερδοφορία, ενώ οι υπηρεσίες πληροφορικής επηρεάζονται θετικά από τις ανάγκες ψηφιοποίησης του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα τόσο στην Ελλάδα όσο και το εξωτερικό. Κύριος στόχος είναι η περαιτέρω ανάπτυξη στο εξωτερικό με τη Unisystems που πραγματοποιεί το 50% των εσόδων της κυρίως από την ευρωπαϊκή αγορά. Οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας είναι μια αρκετά σταθερή δραστηριότητα.

Όσον αφορά την περαιτέρω ανάπτυξη και την προοπτική εξαγορών η διοίκηση του ομίλου Quest επεσήμανε πως διερευνά διάφορες ευκαιρίες που θα βοηθούσαν στην επέκταση των δραστηριοτήτων του σε τομείς με μεγαλύτερα περιθώρια κέρδους. Σε αυτό το πλαίσιο διερευνώνται συγκεκριμένες περιπτώσεις, ενώ όσον αφορά την πώληση της ACS, εξαρτάται πρωτίστως από το τίμημα.