Skip to main content

Σαμαράς για την επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Η βία δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική κοινωνία»

(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Το να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων στο όνομα της πολιτικής είναι αποτρόπαιο»

Προσθέστε την «Ν» ως προτιμώμενη πηγή στο Google

Την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση σε βάρος τριών πολιτικών στελεχών στη Θεσσαλονίκη εξέφρασε ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, χαρακτηρίζοντάς την «απολύτως καταδικαστέα».

Σε δήλωσή του, ο κ. Σαμαράς αναφέρει:

«Η επίθεση στη Θεσσαλονίκη εναντίον των τριών πολιτικών στελεχών είναι απολύτως καταδικαστέα. Το να θέτεις σε κίνδυνο τη ζωή αθώων ανθρώπων στο όνομα της πολιτικής είναι αποτρόπαιο. Εκφράζω την ειλικρινή συμπαράστασή μου στους ίδιους και στις οικογένειές τους. Η βία δεν έχει θέση σε μια πολιτισμένη και δημοκρατική κοινωνία. Ας γίνει επιτέλους αντιληπτό απ’ όλους».

Το χρονικό των επιθέσεων

Οι επιθέσεις σημειώθηκαν σε διάστημα περίπου μίας ώρας, μεταξύ 4.15 και 5.15 τα ξημερώματα. Στο στόχαστρο βρέθηκαν οι κατοικίες του προέδρου της Διοικούσας Επιτροπής Ν.Δ. Θεσσαλονίκης, Ζήση Ιωακείμοβιτς, του πρώην βουλευτή Σάββα Αναστασιάδη και της πολιτεύτριας Αφροδίτης Νέστορα. Στο τελευταίο περιστατικό μάλιστα η φωτιά επεκτάθηκε σε πολυκατοικία, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν η κ. Νέστορα, οι γονείς της και ακόμη δύο πολίτες.

Οι πέντε τραυματίες από την επίθεση στην περιοχή της Ανάληψης, στη Θεσσαλονίκη, μεταφέρθηκαν στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο. Σύμφωνα με πληροφορίες, η μητέρα της πολιτεύτριας νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Στην Ε’ Χειρουργική Κλινική του Ιπποκρατείου νοσηλεύεται η ίδια η πολιτεύτρια, η οποία έχει υποστεί ελαφρά εγκαύματα στα χέρια και στα πόδια, καθώς και αναπνευστικά προβλήματα. Στο νοσοκομείο νοσηλεύεται επίσης ο πατέρας της, ο οποίος αντιμετωπίζει αναπνευστικά προβλήματα. Οι δύο ένοικοι της πολυκατοικίας αποχώρησαν από το νοσοκομείο μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Προτιμώμενη πηγή στην Google

Για να εμφανίζονται περισσότερα άρθρα της Ναυτεμπορικής στις αναζητήσεις σας εύκολα και γρήγορα, πρέπει να προσθέσετε το site στις προτιμώμενες πηγές σας. Μπορείτε να το κάνετε πηγαίνοντας εδώ.