Skip to main content

Πλαστικά Θράκης: Επενδύσεις 30 εκατ. ευρώ το 2024

Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2024 - Ήδη από το α' τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης το EBITDA σημειώνει άνοδο μεταξύ 5%-10%

Τρεις επιχειρηματικοί τομείς (τεχνητά υφάσματα, λύσεις συσκευασίας και αγροτικός τομέας), κάλυψη 25 αγορών, δίκτυο ανάπτυξης σε 80 χώρες, ανακυκλώσιμα υλικά, κύκλος εργασιών στα 345 εκατ. ευρώ εκ των οποίων το 42% στην Ευρώπη, 23% Ελλάδα, 16% Ηνωμένο Βασίλειο, 10% υπόλοιπη Ευρώπη, 7% ΗΠΑ, 1% Ασία, Αφρική, Ωκεανία, παραγωγή 75% Ελλάδα, 15% Ηνωμένο Βασίλειο, 11% Ν.Α. Ευρώπη,1% ΗΠΑ και 2.000 εργαζόμενοι είναι ο απολογισμός της Πλαστικά Θράκης για το 2023. Όπως τόνισε η διοίκηση της εταιρείας κατά την παρουσίαση στους αναλυτές, στα 30 εκατ. ευρώ ανέρχεται το ύψος των επενδύσεων για το 2024, ενώ συνολικά κατά την περίοδο 2019-2023 οι συνολικές επενδύσεις διαμορφώθηκαν στα 150 εκατ. ευρώ με σκοπό την αύξηση της παραγωγικής δυναμικότητας, την ευελιξία των παραγωγικών μονάδων, αλλά και την διεύρυνση της προϊοντικής γκάμας του ομίλου με προϊόντα υψηλότερης προστιθέμενης αξίας.

Πηγή: Πλαστικά Θράκης

Για το 2024 η διοίκηση διατύπωσε συγκρατημένη αισιοδοξία και ήδη από το α’ τρίμηνο της τρέχουσας οικονομικής χρήσης το EBITDA σημειώνει άνοδο μεταξύ 5%-10% σε σύγκριση με την προηγούμενη οικονομική χρήση και για το σύνολο του έτους η εκτίμηση είναι θετική ότι η χρονιά θα κινηθεί ανοδικά σε σύγκριση με το 2023. Ειδικότερα, σε επίπεδο ζήτησης παρατηρείται σταθερότητα στη ζήτηση στους κλάδους υποδομών και συσκευασίας, αύξηση στη ζήτηση για προϊόντα του αγροτικού τομέα, ενώ η ζήτηση στον κλάδο των κατασκευών παραμένει ακόμα αδύναμη. Σύμφωνα με τη διοίκηση ο Όμιλος παραμένει σε θέση να διατηρήσει χαμηλό το καθαρό χρέος και παράλληλα βρίσκεται σε θέση να εκμεταλλευτεί νέες ευκαιρίες επεκτείνοντάς το CAPEX ή ακόμη και με την υλοποίηση στοχευμένης νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας.

H στρατηγική της εταιρείας βασίζεται στην επιδίωξη επικερδούς ανάπτυξης μέσω της καινοτομίας και της βιωσιμότητας, στην εστίαση στην Προσθήκη Προϊόντων Αξίας, στην αναζήτηση νέων επιχειρηματικών ευκαιριών και στη διασφάλιση της οικονομικής πειθαρχίας. Ο Όμιλος εστιάζει στην ανάπτυξη καινοτόμων προϊόντων και λύσεων για ένα βιώσιμο μέλλον εφαρμόζοντας τις αρχές της κυκλικής οικονομίας. Για την ενίσχυση αυτού του στόχου έχει δημιουργήσει την πλατφόρμα κυκλικής οικονομίας IN THE LOOP, η οποία δικτυώνει εταιρείες, brands, δημόσιους φορείς, καταναλωτές, συνεισφέρει στη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος σε ολόκληρη την αλυσίδα αξίας και σχεδιάζει εξειδικευμένα συστήματα αναβαθμιστικής ανακύκλωσης κλειστού/ελεγχόμενου κύκλου και επαναχρησιμοποίησης. Στόχος είναι μέχρι το 2025 αύξηση κατά 30% της χρήσης ανακυκλωμένης πρώτης ύλης σε σχέση με το 2021, 40% μείωση στερεών αποβλήτων, 10% κατανάλωση ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές με αυτοπαραγωγή, σύμφωνα με τα επίπεδα της τρέχουσας παραγωγικότητας και ετήσια απόδοση 10,8 MW ισχύς φωτοβολταϊκών από 6,7 MW το 2022.