Skip to main content

Καιρός: Έρχονται καλοκαιρινές θερμοκρασίες από την Πέμπτη

Πάνω από τους 30 βαθμούς ο υδράργυρος

Καλοκαιρινές θερμοκρασίες θα επικρατήσουν στη χώρα από την ερχόμενη Πέμπτη, οπότε και αναμένεται άνοδος του υδράργυρου που σταδιακά θα ξεπεράσει τους 30 βαθμούς.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, την Τετάρτη αναμένεται μικρή άνοδος της θερμοκρασίας στα δυτικά. Την Πέμπτη η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο στα δυτικά και νότια, ενώ νέα άνοδος αναμένεται την Παρασκευή.

Όπως αναφέρει αναλυτικότερα ο διευθυντής της ΕΜΥ Θοδωρής Κολυδάς σε ανάρτησή του, τις επόμενες ημέρες και συγκεκριμένα από την Πέμπτη και μετά η θερμοκρασία θα ανέβει και θα κυμανθεί σε τιμές πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Σύμφωνα με τα δεδομένα που επικαλείται ο κ. Κολυδάς, η τάση είναι μέγιστες θερμοκρασίες πάνω από τους 30°C στα δυτικά τα κεντρικά και τα νότια. Σε τοπικό επίπεδο ο υδράργυρος θα φτάσει τους 31 με 32°C και ίσως  στο τέλος της εβδομάδος και λίγο παραπάνω.

Ωστόσο, όπως διευκρινίζει, επειδή θα υπάρχει αυξημένη συννεφιά σε πολλές περιοχές, ο υδράργυρος ίσως «φρενάρει» και δεν δούμε τόσο υψηλές τιμές σε όλες τις περιοχές.