Skip to main content

Εθνική Τράπεζα: Νέο στεγαστικό δάνειο με προνομιακούς όρους για πρώτη κατοικία

Shutterstock

«Το Πρώτο μου Σπίτι» απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους έως και 45 ετών και απαιτεί χαμηλότερη ίδια συμμετοχή, εκκινώντας από 10% της εμπορικής αξίας του ακινήτου

Ένα νέο στεγαστικό δάνειο για την απόκτηση πρώτης κατοικίας με ιδιαίτερα προνομιακούς όρους, προσφέρει Εθνική Τράπεζα.

Όπως τονίζει η τράπεζα σε ανακοίνωσή της, «Το Πρώτο μου Σπίτι» απευθύνεται σε ενδιαφερόμενους έως και 45 ετών και απαιτεί χαμηλότερη ίδια συμμετοχή, εκκινώντας από 10% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

«Αξιοποιώντας την εξειδικευμένη γνώση και την εμπειρία της, καθώς και την παράδοση πολλών δεκαετιών που διαθέτει στη χορήγηση Στεγαστικών Δανείων, η Εθνική Τράπεζα κάνει ακόμη πιο προσιτό το όνειρο της απόκτησης πρώτης κατοικίας και για τους νέους ανθρώπους» σημειώνει η τράπεζα στην ανακοίνωσή της.

Οι όροι του δανείου

Αναλυτικότερα, οι όροι χρηματοδότησης και τα οφέλη του νέου στεγαστικού δανείου είναι:

  • Διάρκεια δανείου έως 40 έτη.
  • Δυνατότητα ίδια συμμετοχής από 10% της εμπορικής αξίας, δηλαδή χρηματοδότηση έως 90% της εμπορικής αξίας, για κατοικίες υψηλής ενεργειακής απόδοσης (κατηγορίας τουλάχιστον Γ).
  • Δυνατότητα επιλογής σταθερού επιτοκίου που ξεκινά από 3%.
  • Απαλλαγή από τη δαπάνη εξέτασης του αιτήματος δανείου.
  • Επιπλέον, προνομιακό επιτόκιο και μηδενικά έξοδα για προσωπικό δάνειο «ΕΞΠΡΕΣ», για κάλυψη πρόσθετων εξόδων που συνδέονται με την κατοικία.

Επίσης, όπως προσθέτει η ΕΤΕ, λαμβάνοντας υπόψη την ανάγκη του δανειολήπτη για τη συνεχή ενημέρωση, κατά τη διάρκεια των διαδικασιών έως την απόκτηση της κατοικίας, η Τράπεζα παρέχει στους υποψήφιους δανειολήπτες τη δυνατότητα να παρακολουθούν, ανά πάσα στιγμή, την πορεία της αίτησής τους online, μέσω του NBG Internet Banking.