Skip to main content

Provil: Γιορτάζει τα 30 χρόνια της με επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ και rebranding

Ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1994 στη Θεσσαλονίκη

Με επενδύσεις 9 εκατ. ευρώ και νέα εταιρική εικόνα και λογότυπο γιορτάζει η εταιρεία παραγωγής βοηθητικών υλών για τη βιομηχανία τροφίμων, τη μαζική εστίαση και τη λιανική Provil την επέτειο των 30 χρόνων της.

Η Provil ξεκίνησε τη διαδρομή της το 1994 στη Θεσσαλονίκη ως μια καθαρά εισαγωγική εταιρεία, με μικρές εγκαταστάσεις και ελάχιστο προσωπικό και σήμερα διαθέτει υπερσύγχρονες κτιριακές και παραγωγικές εγκαταστάσεις 17.000 τ.μ. στη ΒΙΠΕ Σίνδου, 150 εργαζόμενους, τζίρο που ξεπέρασε το 2023 τα 17 εκατ. ευρώ και εξαγωγές σε 30 χώρες του κόσμου.

Σταθερό όραμα

Η εταιρία, όπως τονίζει η διοίκησή της, συνεχώς εξελίσσεται αλλά με σταθερό όραμα την εξερεύνηση και ανακάλυψη νέων γευστικών τοπίων και στόχο όχι απλά να ακολουθεί τις τάσεις, αλλά να τις δημιουργεί. Έχει καταφέρει να αφήσει στο στίγμα της στον χώρο της διατροφής και της ανάδειξης της γεύσης και πλέον στέκεται δίπλα και στον καθημερινό καταναλωτή υποστηρίζοντας την προσπάθεια να δημιουργήσει γεύσεις στο σπίτι. Η απήχηση της σειράς προϊόντων με το brand “Cook at Home”, πιστοποιεί την ανάγκη αυτή της εποχής που έσπευσε να καλύψει η εταιρεία.

Για να πετύχει την αποστολή και τους στόχους της η Provil, επενδύει σταθερά όλα αυτά τα χρόνια. Έτσι, μια διπλή επένδυση ύψους 9 εκατ. ευρώ άρχισε να υλοποιείται εντός του 2024, ενώ έχουν προηγηθεί επενδύσεις της τάξης του 1,8 εκατ. ευρώ την προηγούμενη τριετία, όπως επίσης και επενδύσεις 4,7 εκατ. ευρώ την περίοδο 2014-2019. Η νέα επένδυση αφορά σε επέκταση των παραγωγικών της εγκαταστάσεων στην έδρα της στη Σίνδο Θεσσαλονίκης, συμπεριλαμβανομένων δυο γραμμών παραγωγής, συγκεκριμένα μίας νέας γραμμής παραγωγής και επέκτασης μίας ήδη υφιστάμενης, καθώς επίσης και στη δημιουργία Logistics Center.

Εκτός από τις εγκαταστάσεις της στη ΒΙΠΕ Σίνδου η Provil διαθέτει επίσης υποκατάστημα στην Αθήνα, όπως επίσης και ένα από τα μεγαλύτερα τμήμα R&D στην Ελλάδα και ένα σύγχρονο Εκπαιδευτικό Κέντρο.