Skip to main content

Mytilineos: Αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της

Διεύρυνση του κύκλου των χρηματιστηριακών που δίνουν στη MYTILINEOS τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ

Σε αύξηση της τιμής-στόχου για τη μετοχή της MYTILINEOS στα 46 ευρώ (από 41 προηγουμένως), που υποδεικνύει περιθώρια αύξησης άνω του 30% από τα τρέχοντα επίπεδα προχώρησε η PANTELAKIS, λόγω της «ισχυρής οργανικής προόδου» της εταιρείας, διατηρώντας τη σύσταση «αυξημένης θέσης» (overweight).

Η κίνηση αυτή σηματοδοτεί διεύρυνση του κύκλου των χρηματιστηριακών που δίνουν στη MYTILINEOS τιμή-στόχο άνω των 45 ευρώ, στον οποίο συμπεριλαμβάνονται οι Morgan Stanley, Citi, NBG, Eurobank, EUROXX, Optima και EDISON.

Είναι χαρακτηριστικό πως η μέση Τιμή-Στόχος για τη μετοχή της MYTILINEOS διαμορφώνεται από το σύνολο των αναλυτών που καλύπτουν την εταιρεία στα 46 ευρώ (μεταξύ 43,1 και 50 ευρώ), ενώ αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται στα 36,1 ευρώ. Το γεγονός αυτό αφενός υποδηλώνει τόσο ότι το σύνολο της επενδυτικής κοινότητας προσβλέπει σε άνοδο της τιμής της μετοχής το αμέσως επόμενο διάστημα, αφετέρου αντανακλά την εμπιστοσύνη της αγοράς στα ισχυρά θεμελιώδη της MYTILINEOS που διαχρονικά έχουν δημιουργήσει σημαντικές υπεραξίες για τους μετόχους.

Για την τρέχουσα χρήση ο αναλυτής της PANTELAKIS προβλέπει καθαρά κέρδη άνω των 650 εκατ. ευρώ και EBITDA της τάξης του 1,1 δις. ευρώ. Κάνει επίσης λόγο για σημαντική αύξηση των δυο μεγεθών στα 776 εκατ. ευρώ και 1,25 δις. ευρώ αντίστοιχα το 2026, προσβλέποντας σε μία σταθερή αύξηση της κερδοφορίας της εταιρείας άνω του 8% από εδώ και στο εξής.

Η χρηματιστηριακή αποτιμά την αξία του χαρτοφυλακίου της M Renewables πάνω από τα 3,7 δις. ευρώ, εκτιμώντας ότι η MYTILINEOS υπερτερεί σημαντικά έναντι του ανταγωνισμού χάρη στο διαφοροποιημένο μοντέλου ανάπτυξης ΑΠΕ που διαθέτει. Σύμφωνα πάντα με την PANTELAKIS, η εταιρεία αποτελεί μία ελκυστική επιλογή κυρίως λόγω των ισχυρών συνεργειών μεταξύ των κλάδων Ενέργειας και Μετάλλων, που της επιτρέπουν να κατοχυρώνει σταθερά, νέα, συνεχώς υψηλότερα επίπεδα κερδοφορίας.

Τέλος,σημειώνει ότι οι εξαιρετικές επιδόσεις του 2023 όχι μόνο θα επαναληφθούν, αλλά θα ενισχύονται χρόνο με το χρόνο, καθώς, όπως τονίζεται, η MYTILINEOS, είναι από τις λίγες εταιρείες που έχει καταφέρει να τοποθετηθεί κατά τρόπο ώστε να μπορεί να αξιοποιεί πολλές πτυχές της Ενεργειακής Μετάβασης. Και τούτο διότι πέραν των ΑΠΕ, αναπτύσσεται ταυτόχρονα τόσο στα δίκτυα, τα οποία αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της μετάβασης σε μία πιο «πράσινη» ενέργεια, όσο και στο «πρασίνισμα» του αλουμινίου της, μέταλλο που καταλαμβάνει κεντρική θέση στη βιώσιμη ανάπτυξη και την κυκλική οικονομία.