Skip to main content

Στο Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Το 14ο σερί μέρισμα στον ΟΛΠ και η «βουτιά» 12μηνου στην ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΘΗΝΩΝ ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI)

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Για 14ο σερί έτος: Συνέχεια στη σταθερή πολιτική επιβράβευσης των μετόχων δίνει και φέτος ο ΟΛΠ, ο οποίος ετοιμάζεται να μοιράσει μέρισμα για 14ο συνεχόμενο έτος. Το μεγαλύτερο λιμάνι της χώρας θα ανακοινώσει τα κέρδη του 2023 στις 29 Μαρτίου, ενώ στις 10 Ιουλίου θα ακολουθήσει η Γ.Σ. και στις 29 Ιουλίου η αποκοπή του μερίσματος. Στην «τσέπη» των μετόχων θα αρχίσει να μπαίνει από τις 2 Αυγούστου.

Περιθώριο +72%: Στα 24,8 ευρώ «βάζει» τον πήχη για τη ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ η AXIA, η οποία διαπιστώνει την ύπαρξη ενός περιθωρίου ανόδου της τάξης του 72%. Σύμφωνα με τον αναλυτή, «κλειδί» για τη νέα τιμή – στόχο είναι η αποτίμηση της Αττικής Οδού, με αποτέλεσμα ο στόχος για τα EBITDA του 2024 να τίθεται στα 641 εκατ. Στο ταμπλό, τώρα, η μετοχή έκλεισε χθες στα 14,8 ευρώ, το οποίο συνιστά υψηλό 24ετίας.

Μπήκε στο «πάρτι»: Τη δεύτερη καλύτερη συνεδρίαση του 2024 πέτυχε χθες η μετοχή της Austriacard, η οποία αναρριχήθηκε εκ νέου στα 6,5 ευρώ, αξιοποιώντας το θετικό momentum στον κλάδο της πληροφορικής. Οπωσδήποτε, η εισηγμένη έχει απολέσει ένα μεγάλο μέρος του εν εξελίξει «πάρτι», καθώς η μεταβολή στο 12μηνο παραμένει αρνητική, ενώ τα κέρδη στο 2024 μετά βίας φθάνουν το +3,2%. Κι όλα αυτά, παρά τα ικανοποιητικά οικονομικά μεγέθη του 2023.

Βουτιά 13μηνου: Απογοήτευση προκάλεσαν στην αγορά τα οικονομικά μεγέθη της ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ, με αποτέλεσμα η μετοχή να κατρακυλήσει χθες κατά 5,8%, στη χειρότερη συνεδρίαση από τις 15 Μαρτίου του 2023. Μάλιστα, ο ημερήσιος τζίρος ξεπέρασε τα 2 εκατ. ευρώ, τρεις φορές υψηλότερος σε σχέση με τον μέσο όρο του 2024. Πλέον η κεφαλαιοποίηση της εισηγμένης κατέρχεται του ψυχολογικού ορίου των 800 εκατ. ευρώ.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)