Skip to main content

Χρηματιστήριο: Νέο ράλι για την Intralot – Άλμα 5% μετά τις αγορές του Σ. Κόκκαλη

Η χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας προσεγγίζει πλέον τα 750 εκατ. ευρώ. Σήμερα η προσθήκη στον MSCI.

Με κεκτημένη ταχύτητα συνεχίζει η μετοχή της Intralot στο Χρηματιστήριο Αθηνών, καθώς οι πρόσφατες αγορές μετοχών από τον Σωκράτη Κόκκαλη δίνουν το σύνθημα για ένα νέο αγοραστικό κρεσέντο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο τίτλος της εισηγμένης πραγματοποιεί ράλι της τάξης του 5,5% στη σημερινή συνεδρίαση και αναρριχάται στο 1,232 ευρώ, φθάνοντας μία «ανάσα» από τα πρόσφατα υψηλά 5ετίας (1,24 ευρώ).

Μάλιστα, η μετοχή προσελκύει τεράστιο επενδυτικό ενδιαφέρον, καθώς μέχρι στις 2.00 το μεσημέρι έχουν διακινηθεί 1,83 εκατ. τεμάχια, συνολικής αξίας 2,2 εκατ. ευρώ.

Αυτό το νούμερο ήδη αντιστοιχεί στο 100% του μέσου ημερήσιου τζίρου για το 2024 (2,071 εκατ. ευρώ).

Αγορές μετοχών από τον Σ. Κόκκαλη

Το εν εξελίξει «άλμα» λαμβάνει χώρα στον απόηχο της απόφασης του προέδρου και διευθύνοντα συμβούλου, Σωκράτη Κόκκαλη, να αποκτήσει 400.000 κοινές ονομαστικές μετοχές, αξίας 452.894 ευρώ, «σκουπίζοντας» όλη τη διαθέσιμη προσφορά.

Τις προηγούμενες ημέρες είχαν καταγραφεί ορισμένες κινήσεις ρευστοποίησης από συγκεκριμένους μετόχους, οι οποίες είχαν ως αποτέλεσμα την αναδίπλωση της μετοχής προς το 1,16 ευρώ.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα μία ημέρα μετά την έναρξη της διαπραγμάτευσης του 5ετούς εταιρικού ομολόγου (απόδοσης 6% και ύψους 130 εκατ. ευρώ), το οποίο ήδη κινείται άνω της ονομαστικής του αξίας (100,19).

Κόκκαλης: Tο στοίχημα της Intralot και το… όνειρο της Wall

Το ολικό comeback

Η Intralot, μετά την τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου και την επιστροφή στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου, φαίνεται ότι πραγματοποιεί ένα εντυπωσιακό turn-around story, με τον κ. Κόκκαλη να ετοιμάζεται να διεκδικήσει και νέα συμβόλαια τυχερών παιχνιδιών στις ΗΠΑ και στην Αυστραλία -δύο αγορές με μεγάλο ενδιαφέρον.

Μάλιστα, ο πολυσχιδής επιχειρηματίας δεν έχει κρύψει τη φιλοδοξία του για μια πιθανή μελλοντική εισαγωγή της αμερικανικής θυγατρικής της Intralot στο Χρηματιστήριο Nasdaq της Νέας Υόρκης.

Ένταξη στον Small Cap

Η εντυπωσιακή πορεία της εταιρείας επισφραγίζεται και με την εισαγωγή στον MSCI Greece Small Cap, κάτι το οποίο θα λάβει χώρα ακριβώς μετά το κλείσιμο της σημερινής συνεδρίασης στο Χ.Α.

Η χρηματιστηριακή αξία της Intralot προσεγγίζει πλέον τα 750 εκατ. ευρώ, με τη μεταβολή από τις αρχές του έτους να ξεπερνά το 15%.

To επόμενο βήμα για την εταιρεία του κ. Κόκκαλη είναι η έκδοση κοινοπρακτικού τραπεζικού δανείου, ύψους 100 εκατ. ευρώ, το οποίο μαζί με το πρόσφατο ομόλογο των 130 εκατ. ευρώ, θα αναχρηματοδοτήσει το ομόλογο λήξεως τον Σεπτέμβριο του 2024.

Υπενθυμίζεται ότι στο 9μηνο του 2023, η Intralot ανακοίνωσε κέρδη EBITDA (προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων), ύψους 101 εκατ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο κατά περίπου 15% σε σχέση με το 2022.

Βασικός μέτοχος της Intralot είναι η Standard General με ποσοστό 26,8%, ενώ ακολουθούν ο Σωκράτης Κόκκαλης με 20,5% και η Intracom Holdings με 7,1%.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)