Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Πότε κόβει μέρισμα η Mytilineos, πού βάζει τον πήχη για τη ΔΕΗ η Wood

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Wood για ΔΕΗ: Στα 17,4 ευρώ θέτει την τιμή – στόχο για τη ΔΕΗ η Wood, η οποία δίνει υψηλό περιθώριο ανόδου για τη μετοχή. Σύμφωνα με την ανάλυση του οίκου, η βελτιωμένη τιμή – στόχος συνιστά απόρροια της εκτίμησης για αύξηση των EBITDA κατά 13% μέσα το 2024. Πάντως, το θετικό report δεν βοήθησε τη μετοχή στη χθεσινή συνεδρίαση, καθώς έκλεισε με απώλειες στα 11,8 ευρώ.

Mέρισμα: Στις 28 Μαρτίου θα ανακοινωθεί η αναλυτική οικονομική έκθεση της Mytilineos για τα αποτελέσματα του 2023, τα οποία ξεπέρασαν τους στόχους της διοίκησης (άνω του 1 δισ. τα EBITDA). Μάλιστα, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο ημερολόγιο, η γενική συνέλευση είναι προγραμματισμένη για τις 4 Ιουνίου, με την πολυαναμενόμενη διανομή του μερίσματος, ύψους 1,5 ευρώ/μετοχή, να ακολουθεί στις 26 Ιουνίου.

Έκρηξη τζίρου: Έναν άκρως εντυπωσιακό τζίρο -για τα δεδομένης της- πέτυχε χθες η μετοχή της Κυριακούλης Ναυτιλιακή, η οποία εκτοξεύθηκε κατά +17% και αναρριχήθηκε στο 1,19 ευρώ. Πρόκειται για το υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2023, με την εμπορευσιμότητα της μετοχής να φθάνει στο 6,4%.

Ίδιες μετοχές: Την έναρξη προγράμματος απόκτησης ιδίων μετοχών ανακοίνωσε η διοίκηση της AS Company. Το ανώτατο όριο ορίστηκε στο 5% του μετοχικού κεφαλαίου, με το εύρος τιμών αγοράς να κυμαίνεται από 0,50 έως 4,00 ευρώ. Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει τη Δευτέρα και θα διαρκέσει έως τις 23/6/2025. Σήμερα, η εταιρεία κατέχει ίδιες μετοχές ύψους 0,47% επί του μετοχικού κεφαλαίου.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)