Skip to main content

Το Ταμπλό του Χρηματιστηρίου: Ο ΟΛΠ «αγνοεί» τους Χούθι και τα ΕΛΠΕ «αντεπιτίθενται»

ΕUROKINISSI-ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΩΝΤΑΝΟΣ

Στα ενδότερα της αγοράς με 4 ειδήσεις

Στο -8% φέτος: Σε αρνητικό έδαφος βρίσκεται εδώ και τρεις ημέρες η μετοχή της Quest, η οποία έχει απολέσει σχεδόν το 6% της αξίας της μέσα στο επίμαχο χρονικό διάστημα. Στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 30 Οκτωβρίου ανέρχεται πλέον ο τίτλος της εισηγμένης, με τις συνολικές απώλειες στο 2024 να ξεπερνούν το 8%.

Νέο υψηλό 16ετίας: Παρά τους φόβους για τις επιπτώσεις από τα όσα λαμβάνουν χώρα στην Ερυθρά Θάλασσα, η μετοχή του ΟΛΠ συνεχίζει ακάθεκτη, ξεπερνώντας και τα 25,5 ευρώ για πρώτη φορά από το 2008. Ξεπερνά το +10% η φετινή μεταβολή, με την κεφαλαιοποίηση του λιμανιού να βρίσκεται κοντά στα 650 εκατ. ευρώ.

Πακέτα 1,4 εκατ. ευρώ: Δύο μεγάλα πακέτα, αξίας 1,1 εκατ. ευρώ και 300.000 ευρώ, πέρασαν χθες στην Austriacard. Και οι δύο προσυμφωνημένες συναλλαγές πραγματοποιήθηκαν στην τιμή των 6 ευρώ, γεγονός το οποίο βοήθησε τη μετοχή να κλείσει χθες στο +2,8% και τα 6,15 ευρώ. Σε κάθε περίπτωση, βέβαια, η εισηγμένη παραμένει αρκετά πίσω σε σχέση με τον Γενικό Δείκτη, με τη φετινή μεταβολή να είναι αρνητική κατά 2,3%.

Συνεχίζεται η άνοδος: Η μετοχή της Helleniq Energy συνεχίζει την αντεπίθεση, καθώς πλέον «φιγουράρει» στα 7,88 ευρώ και στο υψηλότερο επίπεδο από τις 17 Νοεμβρίου. Μ’ αυτόν τον τρόπο, καταφέρνει να επιστρέψει στα προ-placement επίπεδα, ατενίζοντας με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον. Στα 2,4 δισ. ευρώ ανέρχεται πλέον η χρηματιστηριακή της αξία.

(Τα παραπάνω αποτελούν προϊόν δημοσιογραφικής έρευνας και δεν συνιστούν προτροπή για αγορά, πώληση ή διακράτηση οποιασδήποτε μετοχής)