Skip to main content

Με τον τίτλο SYNDEA η Συνεταιριστική Ασφαλιστική

Ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Κοντός με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή.

Νέα εταιρική ταυτότητα

Με νέα εταιρική ταυτότητα και υπό τον τίτλο SYNDEA συνεχίζει την αναπτυξιακή της πορεία η Συνεταιριστική Ασφαλιστική.

Ο νέος τίτλος της εταιρείας γεννήθηκε από τις λέξεις SYN+IDEA, που, όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, εμπεριέχουν τις διαχρονικές αξίες της εταιρείας -σεβασμός στον άνθρωπο και στην κοινωνία, συνεργασία, ομαδικότητα, ευελιξία και δίψα για καινοτομία- και ταυτόχρονα τονίζουν τον δυναμισμό και την αξιοπιστία της, τη φρέσκια ματιά και τις νέες ιδέες με τις οποίες επανατοποθετείται απέναντι στις νέες απαιτήσεις και ανάγκες της κοινωνίας και της ασφαλιστικής αγοράς. Η Συνεταιριστική Ασφαλιστική – SYNDEA ιδρύθηκε το 1978 και σήμερα καλύπτει όλο το εύρος των ασφαλιστικών, αποταμιευτικών και επενδυτικών προϊόντων.

Το 50,55% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας ανήκει σε δυναμικές ελληνικές συνεταιριστικές ενώσεις και τράπεζες και το υπόλοιπο 49,45% ανήκει σε κορυφαίες ευρωπαϊκές συνεταιριστικές ασφαλιστικές εταιρείες, εκ των οποίων η UnipolSai από την Ιταλία, η Macif από τη Γαλλία και η P&V από το Βέλγιο, που προσφέρουν τεχνογνωσία και υποστήριξή σε κάθε στρατηγικό βήμα της.

Στο πλαίσιο πρόσφατης εκδήλωσης για την παρουσίαση της νέας εταιρικής ταυτότητας SYNDEA, τόσο ο πρόεδρος του Δ.Σ. Αλέξανδρος Κοντός όσο και ο CEO Δημήτρης Ζορμπάς ανέλυσαν τους λόγους που υπαγόρευσαν την αλλαγή εταιρικής ταυτότητας και το όραμα της εταιρείας, τονίζοντας ότι οι θεμελιώδεις αξίες της παραμένουν αναλλοίωτες και θα διέπουν πάντα τις σχέσεις της με όλα τα εμπλεκόμενα κοινά (μετόχους, πελάτες, συνεργάτες, εποπτικές αρχές, κοινωνία).

Ειδικότερα, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Αλέξανδρος Κοντός στην ομιλία του τόνισε ότι «με σεβασμό στην ιστορία της, στις αρχές και στις αξίες της, στο πελατολόγιό της, με το οποίο σε μεγάλο βαθμό τη συνδέει συνεργασία πολλών χρόνων, η SYNDEA -Συνεταιριστική Ασφαλιστική τολμά να δείξει ότι ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις και ανάγκες της ασφαλιστικής αγοράς και της κοινωνίας. Ανανεώνει τον εαυτό της, δείχνει τις φιλοδοξίες της και εξελίσσεται, όπως οι καιροί το απαιτούν, στο πλαίσιο της γενικότερης στρατηγικής δυναμικής ανάπτυξης που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, τόσο στην περιφέρεια όσο και στα μεγάλα αστικά κέντρα».

Στην εκδήλωση παρευρέθησαν και απηύθυναν χαιρετισμό ο πρώην πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής με την ιδιότητά του ως προέδρου Δ.Σ. της ΣΕΚΕ Α.Ε., ο υπουργός Ανάπτυξης Κώστας Σκρέκας, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης και ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.