Skip to main content

Όμιλος ISOMAT: Άνω των 105 εκατ. ευρώ ο τζίρος του 2023- «Άνοιγμα» σε νέες αγορές

Επενδύσεις 28 εκατ. ευρώ σε εξέλιξη

Νέα άνοδο μεγεθών κατέγραψε το 2023 ο Όμιλος της ISOMAT και βάζει πλώρη στη φετινή χρήση για περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειάς του με άνοιγμα νέων αγορών.

Το 2022 ο Όμιλος της ISOMAT κατάφερε να αυξήσει τα οικονομικά του μεγέθη, με τον κύκλο εργασιών στην Ελλάδα να ξεπερνά τα 80 εκατ. ευρώ και σε επίπεδο Ομίλου τα 100 εκατ. ευρώ.

Σύντομα, όπως αναφέρει στη «Ν» ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου, Στέφανος Τζιρίτης, πρόκειται να ανακοινωθούν και τα οικονομικά στοιχεία του 2023, όπου “λαμβάνοντας υπόψη τις συνεχείς δραστηριότητες εξωστρέφειας, τον οργανωμένο σχεδιασμό marketing, την επιτυχή είσοδο σε νέες αγορές και τη συμμετοχή μας σε αξιοσημείωτα έργα σε Ελλάδα και εξωτερικό, αναμένεται η διατήρηση της σταθερά ανοδικής πορείας των οικονομικών μας μεγεθών, με τον ενοποιημένο κύκλο εργασιών του Ομίλου να υπολογίζεται σε πάνω από 105 εκατ. ευρώ. Οι στρατηγικοί μας στόχοι για το 2024 έχουν ήδη καθοριστεί και δρομολογηθεί σε σύμπνοια με τις παραδοσιακές αξίες και το όραμά μας. Εάν έπρεπε όμως να σταθούμε στους βασικότερους από αυτούς, θα αναφέραμε σίγουρα την ενίσχυση της εξωστρέφειας σε νέες αγορές, το πάθος μας για υψηλή ποιότητα, τόσο στα προϊόντα μας όσο και στις υπηρεσίες που προσφέρουμε και βέβαια την υιοθέτηση νέων πρακτικών βιώσιμης ανάπτυξης».

Ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ομίλου ISOMAT, Στέφανος Τζιρίτης

«Οι συνεχείς επενδύσεις είναι απαραίτητες τόσο για τη δημιουργία νέων προϊόντων όσο και για την άρτια ανταπόκρισή μας στις συνεχώς αυξανόμενες ζητήσεις των κατασκευών», προσθέτει ο κ.Τζιρίτης.

Στην κατεύθυνση αυτή «τρέχει» από το 2023 και για τα προσεχή έτη νέο επενδυτικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, που υπολογίζεται στα 28 εκατ. ευρώ, το οποίο δίνει έμφαση στον συνεχή εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού και κτιριακού εξοπλισμού, τόσο για τη διεύρυνση της παραγωγικότητας λόγω της αυξημένης ζήτησης, όσο και για τη δημιουργία νέων προϊόντων.

Σημειωτέον ότι έχουν προηγηθεί επενδύσεις ύψους 26,5 εκατ., τόσο για τη μητρική εταιρεία όσο και για τις θυγατρικές της Ρουμανίας, της Βουλγαρίας και της Σερβίας, εκ των οποίων τα 12 εκατ. αφορούσαν αποκλειστικά τις θυγατρικές εταιρείες στο εξωτερικό, οι οποίες ολοκληρώθηκαν το 2022.

Η εξωστρέφεια αποτελεί, εξάλλου, βάση της στρατηγικής του Ομίλου, με περίπου το 50% του κύκλου εργασιών να προέρχεται από πωλήσεις στο εξωτερικό.

«Για το 2023, οι εξαγωγές της ISOMAT – όπως επισημαίνει ο πρόεδρος του Ομίλου – διατήρησαν τη σταθερή τους πορεία, με τους δείκτες τόσο στην Ελλάδα όσο και σε επίπεδο Ομίλου να ακολουθούν τη δυναμική του 2022, παρά την αβεβαιότητα που έχουν φέρει τα εμπόλεμα μέτωπα. Με συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2024, η εταιρεία έχει στρέψει το βλέμμα της για φέτος, αλλά και για τα προσεχή έτη, στο «άνοιγμα» νέων αγορών και στην ενίσχυση των υφιστάμενων, επιδιώκοντας την κάλυψη των απωλειών από πιο παραδοσιακές αγορές, που ελπίζουμε να είναι προσωρινές. Περιοχές αυξημένου ενδιαφέροντος είναι, μεταξύ άλλων, οι ΗΠΑ, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Ιβηρική Χερσόνησος και η Λατινική Αμερική, με την παρουσία μας να ενισχύεται μεταξύ άλλων και από τη συμμετοχή μας στις μεγαλύτερες διεθνείς εκθέσεις του κλάδου».

Εμπορικό Κέντρο στην Πυλαία

Παράλληλα η οικογένεια Τζιρίτη έχει στα σκαριά την αξιοποίηση ακινήτου που διαθέτει στην περιοχή στην περιοχή Πατριαρχικό Πυλαίας (Θεσσαλονίκης) και εξετάζεται η δημιουργία εμπορικού κέντρου.

Πρόκειται για ένα project, που όπως σημειώνει ο κ.Τζιρίτης βρίσκεται σε τελικό στάδιο της διαδικασίας έκδοσης της οικοδομικής άδειας και αναμένεται να οριστικοποιηθεί εάν και κατά πόσο θα αξιοποιηθεί από την ίδια τη ΣΙΜΑ Ανάπτυξη Ακινήτων Α.Ε. (σ.σ. εταιρεία συμφερόντων της οικογένειας Τζιρίτη) με τη δημιουργία ενός μικρού εμπορικού κέντρου, ή εάν θα γίνει πώληση του οικοπέδου μαζί με την οικοδομική άδεια, έτσι ώστε να προχωρήσει η εμπορική του ανάπτυξη από τον αγοραστή.

Η αξιοποίηση του οικοπέδου αφορά έκταση 17.327 τ.μ., η οποία βρίσκεται μεταξύ του Mediterranean Cosmos και του Leroy Merlin, με οικοδομήσιμη επιφάνεια άνω των 4.000 τ.μ. και με πρόβλεψη για τη στέγαση εμπορικών καταστημάτων, εστιατορίου και καφέ, με ειδικό περιβάλλοντα χώρο για parking 200 θέσεων.