Skip to main content

Ferrero International: Αύξηση τζίρου 12,5%

Ανοδική πορεία μεγεθών

Χαλυβδωμένη εικόνα μεγεθών διατηρεί η Ferrero International SA Greece ΜΕΠΕ, η οποία καταγράφει ανοδική πορεία και μέσα στην πληθωριστική συγκυρία, ενώ μέσω των στρατηγικών προώθησης και περιορισμού του λειτουργικού κόστους προσβλέπει ότι το 2024 θα καταγράψει ακόμα υψηλότερους ρυθμούς ενισχύοντας σημαντικά τη μεριδιακή της θέση στην εγχώρια αγορά.

Σε ό,τι αφορά στη πορεία των μεγεθών στη χρήση που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2023 οδήγησε για ακόμα μια φορά στην καταβολή γενναίου μερίσματος ύψους 1,2 εκατ. ευρώ στους μετόχους. Σε επίπεδο μερισμάτων η ελληνική θυγατρική έχει αποδώσει συνολικά 4,7 εκατ. ευρώ την τριετία 2021-2023.

«Βασιζόμενη στα επιτεύγματα της προηγούμενης περιόδου η διοίκηση της εταιρείας σχεδιάζει την ανάπτυξη και την πορεία της κερδοφορίας της. Η εταιρεία θα επικεντρωθεί στη δυναμική του τρέχοντος χαρτοφυλακίου και στην προσπάθεια περαιτέρω ανάπτυξης του ώστε να προκύψουν βελτιωμένα οικονομικά αποτελέσματα» σημειώνει η διοίκηση στην οικονομική έκθεση για τα πεπραγμένα της χρήσης 2023 προσθέτοντας ότι « Η γενικότερη εικόνα της εταιρείας από άποψη οργάνωσης, υποδομής και προοπτικών ανάπτυξης για τα επόμενα χρόνια είναι θετική. Η πορεία των εργασιών για τη νέα χρήση ευελπιστούμε να κινηθεί σε καλύτερα επίπεδα σε σχέση με αυτά της κλειόμενης λαμβάνοντας υπόψη και τις ιδιαίτερες συνθήκες της αγοράς. Στόχος μας θα είναι η αύξηση του κύκλου εργασιών της εταιρείας καθώς και η ταυτόχρονη σταθεροποίηση των συνολικών εξόδων λειτουργίας της».

Σε ό,τι αφορά στην πορεία των μεγεθών στη χρήση που έληξε την 31η Αυγούστου 2023, η ελληνική θυγατρική του Λουξεμβουργιανού ομίλου Ferrero International, εμφάνισε αυξημένα έσοδα κατά 12,5% στα 53,8 εκατ. ευρώ ενώ ενίσχυσε τη δυναμική της προ φόρων κερδοφορίας κατά 11,6% σε 1,34 εκατ. ευρώ.

Να σημειωθεί ότι ο ρυθμός ανάπτυξης υπερδιπλασιάστηκε σε σχέση με το εξίσου θετικό κλείσιμο της χρήσης που ολοκληρώθηκε τον Αύγουστο του 2022, όταν τα έσοδα ενισχύθηκαν κατά 5,7% σε σχέση με την χρήση 2021.

Η ισχυρή πιστότητα που απολαμβάνει στο ράφι το σήμα Ferrero τόσο στα σοκολατάκια όσο και στα αλείμματα σοκολάτας με το σήμα Nutella αλλά και στους ιδιαίτερα δημοφιλείς κωδικούς της Kinder, φέρεται ότι την θωρακίζουν σε μια ιδιαίτερα προκλητική περίοδο, με την εταιρεία να καταφέρνει να ενισχύσει περαιτέρω τη μεριδιακή της δυναμική και στη οργανωμένη λιανική αλλά και στην μικρή λιανική, που αποτελεί το «βασίλειο» για τα σνακ και τα προϊόντα αυθόρμητης κατανάλωσης.

Όπως αναφέρουν αναλυτές της αγοράς « η προσιτή απόλαυση που προσφέρει η κατανάλωση των γλυκών σνακ τοποθετεί γενικότερα την κατηγορία μεταξύ των κερδισμένων του κλάδου τροφίμων. Σε αξία, η συνολική κατηγορία των σνακ (αλμυρά και γλυκά) εμφανίζει αύξηση περί το 14% το 2023 ενώ οι όγκοι καταγράφουν άνοδο περί το 5% επίδοση που θεωρείται θετική με γνώμονα ότι η μέση ανατίμηση στα σνακ διαμορφώθηκε στο ράφι σε 8,5% περίπου. Η κατηγορία έχει ιδιαίτερα θετικές προοπτικές καθώς με βάση στοιχεία ερευνών το 71% των καταναλωτών τρώνε σνακ, τουλάχιστον, δύο φορές την ημέρα».