Skip to main content

ECM Partners: Εξαγόρασε το 68% της Πολυκλινικής Υγεία

Ανέθεσε τη διαχείριση του νοσοκομείου στον όμιλο Ιατρικού Αθηνών

Η απόκτηση της Πολυκλινικής με έδρα την Κύπρο έχει λάβει όλες τις απαραίτητες εγκρίσεις από την κυπριακή Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού και βάσει της συμφωνίας εξαγοράς το ποσοστό δύναται να αυξηθεί στο 75% στο εγγύς μέλλον.

Η ECM Partners ανέθεσε τη διαχείριση του νοσοκομείου στον όμιλο Ιατρικού Αθηνών, ο οποίος θα αποκτήσει και μειοψηφική μετοχική συμμετοχή στην Ιδιωτική Πολυκλινική ΥΓΕΙΑ στο άμεσο μέλλον.

Με την ολοκλήρωση της συναλλαγής, η ECM Partners θα διαδραματίσει καταλυτικό ρόλο στην ενίσχυση και ενδυνάμωση του ευρύτερου τομέα της Υγείας στην Κύπρο, αλλά και στο Μεσογειακό χώρο εφόσον, διατηρεί από το Μάρτιο του 2020 πλειοψηφική συμμετοχή στη βιομηχανία φαρμάκων Famar με την εξαγορά των δραστηριοτήτων του ομίλου Famar σε Ελλάδα, Ισπανία και Ιταλία με συνολικό κύκλο εργασιών €255 εκατομμύρια ευρώ και προσωπικό 2.000 ατόμων. Κατέχει επίσης μερίδιο στην ερευνητική πλατφόρμα βιοτεχνολογίας Bio-ReCell με βάση το Λονδίνο, που έχει ως αντικείμενο τις κυτταρικές και γονιδιακές θεραπείες.