Skip to main content

MLS Πληροφορική: Ανεστάλη ο πλειστηριασμός ακινήτου στη Θεσσαλονίκη

Η νέα ημερομηνία του πλειστηριασμού δεν έχει προσδιοριστεί

Τουλάχιστον δύο είναι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι για το κτίριο της MLS Πληροφορική Α.Ε. στη ΒΕΠΕ Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης, του οποίου ο ηλεκτρονικός πλειστηριασμός ανεστάλη λόγω της αποχής των συμβολαιογράφων από τα καθήκοντά τους.

Η νέα ημερομηνία του πλειστηριασμού δεν έχει προσδιοριστεί, πάντως έπειτα από αίτηση ανακοπής που είχε καταθέσει η MLS Πληροφορική το Μονομελές Πρωτοδικείο Θεσσαλονίκης αποφάσισε την αύξηση της τιμής πρώτης προσφοράς από το 1,6 εκατ. ευρώ στα 2 εκατ. ευρώ.

Ο ένας από τους δύο -τουλάχιστον- ενδιαφερόμενους προέρχεται από τον τομέα της αξιοποίησης ακινήτων και ο άλλος είναι επενδυτικό fund.

Επισπεύδουσα του πλειστηριασμού είναι η Procredit Bank.

Αξίζει να σημειωθεί, επίσης, ότι μέρος των χώρων του εν λόγω τετραώροφου κτιρίου, που διαθέτει και υπόγειο πάρκινγκ, έχει μισθωθεί τους τελευταίους μήνες σε άλλες εταιρείες τεχνολογίας.

Η MLS είχε ιδρυθεί το 1989,το 2001 εισήχθη στο Χρηματιστήριο Αθηνών, είχε ανοδική πορεία για πολλά χρόνια, αναπτύσσοντας πρωτοποριακές για τα ελληνικά δεδομένα εφαρμογές και software, αλλά τα τελευταία χρόνια συσσώρευε δάνεια προς τράπεζες και ομολογιούχους.