Skip to main content

Βιοζωκάτ: Επενδύσεις 8,3 εκατ. με ενεργοποίηση της μονάδας Σερρών

(πηγή φωτ. facebook.com/viozokatgr)

Η φετινή χρονιά αναμένεται να ολοκληρωθεί με νέα αύξηση εργασιών 23%-25%

Πρόσθετες επενδύσεις ύψους 2 εκατ. ευρώ «τρέχει» η βιομηχανία ζωοτροφών Βιοζωκάτ, πέραν του επενδυτικού προγράμματος ύψους 6,3 εκατ. ευρώ που υλοποιεί στην έδρα της στην Κατερίνη και έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης.

Οι νέες επενδυτικές παρεμβάσεις αφορούν αφενός στην παραγωγική αξιοποίηση της μονάδας 4.000 τ.μ. που διαθέτει στις Σέρρες, η οποία λειτουργούσε μέχρι πρότινος ως αποθηκευτικός χώρος, όπως επίσης και την αναβάθμιση του εργοστασίου 3.000 τ.μ. της «Ορυζόμυλοι Μακεδονίας – Αφοί Μυστακίδη» στο Καλοχώρι Θεσσαλονίκης, που εξαγόρασε το Νοέμβριο του 2022 μέσω πλειστηριασμού.

Στο εργοστάσιο στο Καλοχώρι μέχρι το τέλος της φετινής χρονιάς θα μεταφερθεί η έδρα της Α&Δ Τριανταφύλλου, εταιρείας του Ομίλου της Βιοζωκάτ που δραστηριοποιείται στον τομέα των τροφών για κατοικίδια, ενώ επίσης θα λειτουργήσει εκεί και υποκατάστημα της Βιοζωκάτ. Η παραγωγική δραστηριότητα στη μονάδα των Σερρών, αντίστοιχα, αναμένεται να ξεκινήσει στα τέλη του 2024.

Στην Κατερίνη

Επίσης μέχρι τα τέλη του 2024 αναμένεται να ολοκληρωθεί το επενδυτικό πρόγραμμα των 6,3 εκατ. ευρώ στο κεντρικό εργοστάσιο της εταιρείας στην Κατερίνη, που έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα «Πράσινη μετάβαση/μεταποίηση αγροτικών προϊόντων» του Ταμείου Ανάκαμψης και έχει στόχο την αύξηση της παραγωγικής και αποθηκευτικής δυναμικότητας του εργοστασίου. Οι παρεμβάσεις αφορούν ανακατασκευή και επέκταση σιλό και κτηριακών εγκαταστάσεων, ρομποτικά συστήματα ενσάκισης, νέο μηχανολογικό εξοπλισμό, logistics κ.α.

Η φετινή χρονιά, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Αλέξανδρο Τριανταφύλλου, αναμένεται να ολοκληρωθεί με νέα αύξηση εργασιών 23%-25% και διαμόρφωση του τζίρου στα 35-36 εκατ. ευρώ για τη Βιοζωκάτ έναντι 28,8 εκατ. του 2022 και 20 εκατ. του 2021, με διατήρηση της προ φόρων κερδοφορίας στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, και στα 3,1-3,2 εκατ. ευρώ για την Α&Δ Τριανταφύλλου.

Το 70% της παραγωγής της Βιοζωκάτ, η οποία ιδρύθηκε το 1966, είναι αιγοπροβατοτροφές, ενώ παράγει επίσης βοοτροφές, πτηνιοτροφές, χοιροτροφές και τροφές για κουνέλια.