Skip to main content

Λέων Καράτσαλος, Συνιδρυτής GAIA WINES στο NaftemporikiTV: Από τους πιο αναπτυσσόμενους κλάδους στην Ελλάδα το κρασί

Gaia Wines: Από το 1994 στην παραγωγή κρασιού με τέχνη και γνώση

Στην εκπομπή In Business 9-11 της τηλεόρασης της Ναυτεμπορικής με τους δημοσιογράφους Μαρία Σμιλίδου και Παύλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε ο Λέων Καράτσαλος, Συνιδρυτής GAIA WINES.

«Νομίζω ότι το κρασί είναι σε καλό δρόμο. Έχει γύρω στα 15-20 χρόνια που το κρασί στην Ελλάδα είναι από τους πιο καλά αναπτυσσόμενους κλάδους της οικονομίας και της παραγωγής, αν και είναι σχετικά μικρός σε νούμερα. Το κρασί όμως φέρνει και σε υψηλότερα επίπεδα το όνομα της Ελλάδας. Η Ελλάδα παρήγαγε κρασί από παλία αλλά κυρίως χύμα, φτηνό κρασί».

«Πλέον βλέπουμε πολύ πιο ακριβό κρασί να κυκλοφορεί στην αγορά και να πουλιέται στις εξαγωγές. Εμείς παράγουμε κρασί από το 1994 και έχουμε τώρα 16 ετικέτες που παράγονται σε δύο οινοποιεία, ένα στη Νεμέα και ένα στη Σαντορίνη. Είμαστε από τους πρώτους που κάναμε εξαγωγές για το ελληνικό κρασί και παίξαμε σημαντικό ρόλο στο να βγει το Ασύρτικο και το Αγιωργίτικο στις ξένες αγορές. Το 2022 κλείσαμε με έναν τζίρο γύρω στα 4 εκατομμύρια ευρώ και τα τελευταία χρόνια έχουμε πάνω από 25% ανάπτυξη».