Skip to main content

Desquared: Νέα εποχή μαζί με την Deutsche Telekom

Ο βασικός μέτοχος του ΟΤΕ απέκτησε το 20% της εταιρείας

Tην περαιτέρω ανάπτυξη των προϊόντων της με στόχο την παγκόσμια αγορά σχεδιάζει η εταιρία Desquared, έπειτα από την είσοδο στο μετοχικό της κεφάλαιο της Deutsche Telekom (βασικός μέτοχος του ΟΤΕ) ως στρατηγικού επενδυτή με ποσοστό 20%.

Η Desquared, εταιρεία ανάπτυξης digital products (ψηφιακών προϊόντων και υπηρεσιών) ιδρύθηκε από τον Βαγγέλη Λιάσκα (κατέχει τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου) με έδρα την Αθήνα, το 2012. Τα περίπου 150 εξειδικευμένα στελέχη της καλύπτουν το πλήρες φάσμα του digital product lifecycle (κύκλου ζωής των ψηφιακών προϊόντων) – από την προϊοντική στρατηγική, τον σχεδιασμό  και την ανάπτυξη σε mobile και web περιβάλλοντα, έως τη διαχείριση προϊόντων, τη διαχείριση της εμπειρίας του πελάτη και το performance marketing.

Η εν λόγω εταιρεία συνεργάζεται μεγάλο χρονικό διάστημα με τον ΟΤΕ έχοντας υλοποιήσει για τον όμιλο, μεταξύ άλλων, την κεντρική εφαρμογή για τα κινητά της Cosmote (μέσω της οποίας οι συνδρομητές της ενημερώνονται για τις υπηρεσίες και για τα προσωπικά τους δεδομένα, πληρώνουν τους λογαριασμούς τους κ.λ.π.) καθώς και την πλατφόρμα για delivery φαγητού Box.

Εφαρμογές έχει επίσης υλοποιήσει για την Εθνική Τράπεζα, την Alpha Bank, το Public και την εταιρεία ενέργειας Ήρων. Έργα της είναι ακόμη η πλατφόρμα παραγγελιών και διαχείρισης εμπειρίας Wave και το καινοτόμο σύστημα ταχέος σχεδιασμού και ανάπτυξης εφαρμογών RAD (Rapid Application Design and Development).

Ως στρατηγικός επενδυτής, η Deutsche Telekom αποτίμησε την αξία της Desquared σε περισσότερα από 20 εκατ. ευρώ και απέκτησε, όπως προαναφέραμε, μερίδιο 20%. Η ιδρυτική ομάδα της Desquared θα διατηρήσει τον πλήρη έλεγχο της εταιρείας και τη διοικητική αυτονομία, διασφαλίζοντας τη συνέχιση της πελατοκεντρικής προσέγγισής της και τη δημιουργία καινοτόμων λύσεων για όλους τους πελάτες της. Παράλληλα, σε αυτή την προσπάθεια, η εταιρεία θα έχει πρόσβαση στην τεχνογνωσία και τους πόρους του γερμανικού τηλεπικοινωνιακού κολοσσού.

Επιπροσθέτως, όπως ανακοινώθηκε, οι μακροχρόνιοι εργαζόμενοι της εταιρείας θα λάβουν σημαντικές οικονομικές επιβραβεύσεις, μέσω του προγράμματος της για την απόκτηση μετοχών   (Employee Stock Ownership Plan – ESOP), που τους επιτρέπει να συμμετάσχουν στη συναλλαγή και παράλληλα να διατηρήσουν περίπου το 90% των μετοχών που κατέχουν, θέτοντας ένα νέο πρότυπο στον διαμοιρασμό της επιτυχίας.

Σύμφωνα με τον κ. Λιάσκα «η επένδυση αυτή μας ανοίγει νέους δρόμους ανάπτυξης και καινοτομίας. Η αμοιβαία δέσμευσή μας στην ποιότητα και την ικανοποίηση του πελάτη θα αποτελέσει οδηγό για τη συνεργασία μας και θα μας δώσει τη δυνατότητα να ενισχύσουμε περαιτέρω τον αντίκτυπό μας στον τομέα των ψηφιακών προϊόντων.»