Skip to main content

ACS: Νέο κέντρο διαλογής 50 εκατ. € στην Πέτρου Ράλλη

Τα επόμενα χρόνια η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 θα αφορούν στο "last mile"

Aνάπτυξη 10% ανά έτος, ακολουθώντας τους αντίστοιχους ρυθμούς ανάπτυξης του ηλεκτρονικού εμπορίου, προβλέπει για την αγορά των ταχυμεταφορών στην Ελλάδα η διοίκηση της ACS, θυγατρικής του Ομίλου Quest, με την ευκαιρία πριν λίγο των εγκαινίων του νέου Κέντρου Διαλογής από τον υπουργό Οικονομικών, Κωστή Χατζηδάκη.

Η εταιρεία ταχυμεταφορών, η οποία ανήκει στον όμιλο Quest του Θεόδωρου Φέσσα, κατέχει μερίδιο 35% στη συγκεκριμένη αγορά, ανέφερε, παρουσιάζοντας το νέο Κέντρο Διαλογής στην οδό Πέτρου Ράλλη, ο CEO και πρόεδρος του Ομίλου, Απόστολος Γεωργαντζής.

Το εν λόγω logistics center, έκτασης 16.000 τετραγωνικών μέτρων, αποτελεί μια επένδυση της τάξεως των 50 εκατ. ευρώ και αναμένεται να ενισχύσει σε σημαντικό βαθμό την αποδοτικότητα του Οργανισμού.

Τα επόμενα χρόνια, όπως ανέφερε απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Γεωργαντζής, η εταιρεία σχεδιάζει να επενδύσει επιπλέον 50 εκατ. ευρώ, εκ των οποίων τα 15 εκατ. ευρώ θα αφορούν στο “last mile”.

Σε ό,τι αφορά τις έξυπνες θυρίδες, ο κ. Γεωργαντζής ανέφερε ότι η ACS διαθέτει σήμερα 250, ενώ σύντομα θα προστεθούν 200 ακόμη, με στόχο στην επόμενη 5ετία ο αριθμός αυτός να αυξηθεί σε 1.000.

Aπό την πλευρά του, ο ιδρυτής του Ομίλου, Θεόδωρος Φέσσας, σχολιάζοντας την πορεία της διαδικασίας στην οποία συμμετέχει ο όμιλος για την αλυσίδα ηλεκτρονικών ειδών Κωτσόβολος, σημείωσε ότι μέχρι το τέλος του έτους θα έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και θα έχει αναδειχθεί ο υποψήφιος αγοραστής.