Skip to main content

«Μαγικός κήπος»: Η πρότυπη μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας στη Βοιωτία

Ο Κώστας Φιλιππίδης, πρόεδρος Intelligent Green Crops «Μαγικός Κήπος», στο Naftemporiki TV

Στο κανάλι της Ναυτεμπορικής και την επιχειρηματική εκπομπή In Business 9-11 με τη Μαρία Σμιλίδου και τον Πάυλο Πανταζόπουλο εμφανίστηκε ο Κώστας Φιλιππίδης, Πρόεδρος Intelligent Green Crops «Μαγικός Κήπος».

«Πρόκειται για μια πολύ σύγχρονη θερμοκηπιακή μονάδα υδροπονικής καλλιέργειας στο Κάστρο της Βοιωτίας, όπου παράγονται πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Προς το παρόν έχουμε μια παραγωγή περί τα 30.000 κομμάτια ημερησίως σε γαλλική σαλάτα, σγουρή σαλάτα, πράσινη και κόκκινη, ενώ επεκτεινόμαστε και στα αρωματικά φυτά, τα οποία δεν έχουμε ακόμα ξεκινήσει, αλλά είμαστε έτοιμοι για την παραγωγή τους» ανέφερε.

Ο κ. Φιλιππίδης δήλωσε ότι «τα υδροπονικά θερμοκήπια είναι κρίσιμης σημασίας για την πράσινη μετάβαση, γιατί συμμετέχουν στην “ανανεώσιμη διατροφή”, με σημαντική μείωση των χώρων καλλιέργειας και της κατανάλωσης νερού, ενώ δεν υπάρχουν καθόλου απόβλητα προς το περιβάλλον και το έδαφος».

Στη συνέχεια εξήγησε πως «η υδροπονική καλλιέργεια είναι μια μέθοδος καλλιέργειας η οποία υπάρχει από την αρχαιότητα και πρόκειται για την ανάπτυξη φυτών που δεν βρίσκονται επί του εδάφους αλλά τροφοδοτούνται μέσω υδατικών διαλυμάτων».

Ο κ. Φιλιππίδης τόνισε τέλος ότι «οι θερμοκηπιακές υδροπονικές καλλιέργειες αποτελούν μια βιώσιμη επενδυτική επιλογή, αλλά χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γιατί προς το παρόν στην Ελλάδα δεν υπάρχει τεχνογνωσία και εκπαιδευμένο εργατικό δυναμικό. Σε αυτή την κατεύθυνση θα βοηθούσε να δημιουργηθούν πιλοτικές μονάδες».