Skip to main content

Nova: Ανοδικά οι νέες συνδέσεις κινητής και συνδρομητικής τηλεόρασης το α΄ 6μηνο 2023

Πηγή φωτ. nova.gr

5G τηλέφωνο σε συνεργασία με την κινεζική ZΤΕ

Για πολύ καλή πορεία της εταιρείας σε επίπεδο νέων συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας και συνδρομητικής τηλεόρασης το πρώτο εξάμηνο του έτους μίλησε πριν λίγη ώρα η διοίκηση της Nova και παράλληλα ανακοίνωσε το λανσάρισμα 5G τηλεφώνου με τη δική της μάρκα σε συνεργασία με τη ZΤΕ.

Σύμφωνα με τον διευθύνοντα σύμβουλο της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας, Παναγιώτη Γεωργιόπουλο, κατά το προαναφερόμενο διάστημα η Nova ήταν ο ταχύτερα αναπτυσσόμενος πάροχος κινητής και τηλεόρασης.

Βάσει των στοιχείων που παρουσίασε, το σύνολο της αγοράς της κινητής μεγάλωσε κατά 76.600 συνδέσεις (καθαρές – market net adds) και το σύνολο αυτών είναι οι νέες συνδέσεις της Nova. Το μερίδιο της εταιρείας με βάση τους συνδρομητές στην κινητή έχει διαμορφωθεί στο 21,6% με 3,2 εκατ. συνδέσεις (14,8 εκατ. η συνολική συνδρομητική βάση).

Στη συνδρομητική τηλεόραση, βάσει ανακοινωμένων στοιχείων των παρόχων, οι καθαρές νέες συνδέσεις το πρώτο εξάμηνο του 2023 ήταν 63 χιλ. και από αυτές το 60% κατευθύνθηκε στη Nova (38 χιλ.).

Το Nova 5G τηλέφωνο υλοποιείται σε συνεργασία με την κινέζικη εταιρεία ZΤΕ, θα πωλείται με τίμημα 165 ευρώ και θα παρέχεται δωρεάν με νέα σύνδεση συγκεκριμένου προγράμματος, ενώ θα έχει τρία χρόνια εγγύηση.

Στη σταθερή τηλεφωνία το μερίδιο της Nova έχει διαμορφωθεί στο 26% με βάση τον αριθμό των συνδρομητών (1,2 εκατ. πελάτες).

Όπως τονίστηκε, δίνεται έμφαση στο ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών της εταιρείας. Μέχρι σήμερα έχουν κατασκευαστεί περί τις 190 χιλ. γραμμές, θα φτάσουν τις 250 χιλ. στο τέλος του έτους και τις 500 χιλ. στο τέλος του 2024.

Το συνολική επενδυτικό πρόγραμμα της Nova είναι 2 δισ. ευρώ και από αυτά έχουν υλοποιηθεί περί τα 400 εκατ. ευρώ, στο περιεχόμενο τα δίκτυα και στο δίκτυο λιανικής.